Weekendagenda

Lammetjes en tulpen

13 maart 2019 23:11 Aangepast: 15 maart 2019 10:20
Beeld © iStock

Lammetjes worden geboren, tulpen en narcissen staan op het veld: wat het weer ook doet, het voorjaar begint echt! Verder gaan we naar dressuur kijken in Den Bosch, St-Patrick's Day vieren in Almere en het huis herinrichten in Groningen. Overal wel iets te doen!

Lammetjesdag

In de schaapskooi op de Brunsummerheide zijn lammetjes geboren! Rondom de schaapskooi is een lentefeestje georganiseerd en je kunt ook echt met de lammetjes knuffelen. Reserveer via www.natuurmonumenten.nl een plekje om er zeker van te zijn dat je de schaapkooi wel binnen mag. 

Tulpen plukken

Op veel plekken in het land, zoals in Amstelveen of in Sassenheim, kun je weer zelf het land op om bloemen te plukken. Zijn de narcissen al weg? Dan staan er volop tulpen. Het is niet alleen heel leuk om te doen – zeker ook een goed uitje met de kids – maar scheelt ook nogal in je portemonnee: als je ze zelf plukt kosten tulpen gemiddeld € 0,25 per stuk, dus tel uit je winst. 

Dutch Masters

In Den Bosch vinden de Dutch Masters plaats: springen, dressuur en allerlei andere paardenwedstrijden waarin teams strijden om de nationale eer. Ook voor kinderen is er van alles georganiseerd, zo is er op zondag het Nationaal Springen met pony's. Voor kaartjes en informatie: www.thedutchmasters.com.

Een oer-Iers feestje

Iedereen die wel eens in een Ierse pub is geweest, weet waar het om draait: lekker bier en goede muziek. En op St-Patrick's Day in het kwadraat. Behalve in Ierland wordt dit feest vooral in de Verenigde Staten gevierd, maar gelukkig ook bij ons. Zowel in Den Haag als in Almere zijn grote feesten georganiseerd met veel Ierse muziek, dans, hapjes en heel veel bier! 

Wonen in stijl

In het voorjaar wordt er weer eens goed de bezem door het huis gehaald en vaak gaat dat gepaard met iets nieuws: een stoel, een lampjes, matras of zelfs een hele nieuwe inrichting. Wil je je laten inspireren? In de Martinihallen in Groningen kun je op zoek naar de nieuwe trends, de mooiste kleurcombinaties en allerlei nieuwe woonideeën: www.wonenenco.nl.

 

`