Weekendagenda

Happen en hollen

07 maart 2019 15:14 Aangepast: 08 maart 2019 12:32
Beeld © iStock

Een beetje afwisseling is fijn, dus we gaan ons al inschrijven voor de Restaurantweek - anders mis je je favoriete restaurant - , we gaan hardlopen in Den Haag, naar het theater in Utrecht en bootjes kijken in de RAI.

Wees er op tijd bij!

Maandag 11 maart begint de Restaurantweek en om niet mis te grijpen, moet je nu al je tafeltje reserveren. Er doen dit jaar 88 restaurants mee – waarvan 41 met een Michelinster –, waar je al voor € 28,50 een mooi driegangenmenu voorgeschoteld krijgt. www.restaurantweek.nl.

 

CPC Loop

De City Pier City Loop is beroemd om zijn halve marathon. Maar er is veel meer, want de CPC-loop is een echt familie-evenement. Je kunt je inschrijven voor 1 km (voor kinderen) tot 10 km en er is aanstaande vrijdag zelfs een nachtloop, waar je op je gemakje van het Malieveld naar de Scheveningse Pier loopt. Voor inschrijven, kijk op www.nncpcloopdenhaag.nl.

Theatercafés

In tientallen cafés in Utrecht kun je genieten van leuke, kleine, voorstellingen. Je vindt hier vooral jong, aanstormend theatertalent dat door in een café op te treden, een beetje voor publiek kan oefenen. Soms is het maar een persoon, dan weer een heel gezelschap, soms klassiek toneel, dan weer danstheater, maar altijd in een fijne, ontspannen sfeer en met een pilsje in de hand. cafetheaterfestival.nl.

Het seizoen is weer begonnen

Als de Hiswa begint, weet je dat het vaarseizoen weer is begonnen. Hier vind je alles over de nieuwste boten, de leukste vaarvakanties of recreatiegebieden. Er zijn lezingen, kookcursussen voor aan boord, allerlei activiteiten voor de kids en dit jaar zelfs een (boten)veiling, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. www.hiswarai.nl.

Erwin Olaf in Den Haag

Om de 60e verjaardag van Erwin Olaf te vieren organiseren het Gemeentemuseum en het Fotomuseum in Den Haag een overzichtstentoonstelling met werk vanaf 2000 tot nu. Daarnaast zijn er 20 werken tentoongesteld van fotografen die hem hebben geïnspireerd. De beroemde foto's van Lady Di, de serie Hope – zie foto boven – tot aan onze koninklijke familie zijn nu allemaal bijeen. Voor meer informatie: www.gemeentemuseum.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore