Weekendagenda

Feesten en fietsen

25 februari 2019 17:16 Aangepast: 01 maart 2019 11:58
Beeld © GettyImages

De hofjes in grote steden kunnen weer bezocht worden, de Fiets- en Wandelbeurs is geopend en het carnaval barst los! En dan zijn er ook twee hele leuke tentoonstellingen die je niet mag missen!

Hofjes

Vanaf 1 maart zijn er weer rondleidingen door hofjes in Amsterdam, Leiden en Haarlem. Echt een kijkje achter de muren, want vanwege het toenemende toerisme, zijn de meeste hofjes in Amsterdam alleen nog maar toegankelijk met een gids. Kijk op www.cicerones.nl voor data.

Wandel- en fietsbeurs

Niet alleen worden op de Wandel- en Fietsbeurs prijzen voor de mooiste fiets- en wandelroutes uitgereikt, hier kun je bergschoenen proberen, fietsen testen, kampeermateriaal bekijken, allerlei workshops volgen: kortom, je voorbereiden op je actieve vakantie. Voor de kinderen is er een speciaal kidspaviljoen met een bijzonder fietsparcours. Voor het gehele programma: fietsenwandelbeurs.nl.

Het carnaval begint weer!

Het carnaval barst komend weekend weer los. Met deze vrijdag al allerlei kinderoptochten en het weekend door het hele land heen festiviteiten. Zin om eens de flink de bloemetjes buiten te zetten? Kijk op www.optochtenkalender.nl voor de optocht bij jou in de buurt. 

De Russen komen!

De Koude Oorlog staat nog in ons geheugen gegrift en met de nieuwe spanningen met Rusland lijkt hij zelfs nog niet helemaal voorbij. In het Nationaal Militair Museum is een interessante tentoonstelling over de Koude Oorlog. Speciaal opgezet voor kinderen op de middelbare school, maar zeker ook leuk voor volwassenen. www.nmm.nl.

Beeldtaal voor kids

Mooie plaatjes, bijzondere affiches en speciaal voor kinderen: in samenwerking met de Atlas van Stolk organiseert de Kunsthal in Rotterdam deze tentoonstelling over beeldtaal. Want wij, en vooral jongeren, zien dagelijks meer beelden dan ooit! Tijdens de tentoonstelling kun je beelden manipuleren en leer je fake news herkennen. Leerzaam én heel leuk! www.kunsthal.nl.

`