Weekendagenda

Lentekriebels

21 februari 2019 12:29 Aangepast: 22 februari 2019 11:04
Beeld © iStock

Met het mooie weer in aantocht, willen we al snel de tuin in, het huis eens een grote beurt geven of naar buiten. In Den Bosch kun je goed zien hoe je je huis aan de eisen van de tijd aanpast, de voorjaarsvakantie wordt uitgebreid gevierd in Artis en er zijn allerlei eet- en drinkfestivals in het hele land.

Ideaal wonen!

Een nieuw likje verf, een ander interieur, eindelijk zonnepanelen of een nieuw tuininrichting? In de Brabanthallen in Den Bosch is de Woon Ideal Beurs, een woonbeurs met allemaal nieuwe ideeën over duurzaamheid, inrichting, verbouwen en ook tuinen. Wil je geïnspireerd raken? Kijk dan op woonideaalbeurs.nl.

Het heelal in Artis

Speciaal voor de voorjaarsvakantie zijn er allemaal spannende dingen te doen in Artis. In het planetarium leer je de Melkweg kennen, een dierenverzorger leidt je rond over bijvoorbeeld de Pampa en veel meer. Kijk op de agenda wat je allemaal kunt zien en doen: www.artis.nl.

Bierproeverij

De St.-Eubesiuskerk in Arnhem wordt komend weekend omgetoverd tot een grote bierproeverij onder leiding van internationaal biersommelier Arvid Bergström. Er zijn tientallen nieuwe, speciale en seizoensbiertjes te proeven. En natuurlijk live muziek, lekkere hapjes en dj's om de nacht door te dansen. Zie facebook.com.

 

Chocoladeparadijs

Wist je dat Amsterdam de grootste cacaohaven ter wereld is? Daarom vindt het Chocolate Festival ook hier plaats. De Beurs van Berlage is tot de nok gevuld met chocola: bonbonmakers, cacaoboeren, chocoladekunstenaars, allerlei lezingen, workshops en natuurlijk veel muziek. Het gaat veel over 'goede' chocola, je leert de cacao chain kennen en er zijn wel 85 stands waar je kunt proeven. Voor meer informatie: www.chocoa.nl.

Sehnsucht nach Süden

Zodra de zon een beetje schijnt, krijgen we allemaal wel een soort drang naar het zuiden, naar de Middellandse Zee. Een oude deux cheveaux op het strand, baguette in de hand en flesje rosé in de buurt. In Eindhoven spelen ze daar mooi op in met deze eerste editie van het MedFest: een festival over de Middellandse Zee met bands uit Frankrijk, Griekenland en Egypte: alle mediterrane landen. Waan je aan de Côte en koop kaartjes bij: www.medfest.nl. Kun je zaterdag niet, verzeker je dan van plaatsen op een van de andere data en locaties, want dit is een rondreizend festival, dus je krijgt zeker nog een kans. 

`