Weekendagenda

Huishoudbeurs & Feel Good Market

13 februari 2019 23:15 Aangepast: 15 februari 2019 11:29
Beeld © iStock

De Huishoudbeurs trekt komend weekend weer drommen mensen, en dat is niet voor niks. Verder is er een knusse foodmarket in Eindhoven, kun je in Amersfoort wat leren van poep, gaan we Rembrandts tellen in het Rijks en naar cabaret kijken.

Niet meer alleen voor de huisvrouw

In Utrecht begint komende week weer de Huishoudbeurs en die is de afgelopen decennia nogal veranderd. Het gaat heus niet meer alleen om huishoudelijke producten en zoveel mogelijk samples verzamelen. Op de Huishoudbeurs kun je leren wijnproeven, een cursus honden opvoeden volgen, meedoen aan inpakworkshops en natuurlijk naar heel veel optredens van artiesten en sprekers gaan. Eigenlijk is het een groot feest... oké, met nog steeds heel veel samples. Voor het programma: www.huishoudbeurs.nl.

Een poepje laten ruiken

Vanaf vrijdag draait het in Amersfoort om poep! Scheten van vissen, tijgerpoep in het water, de billen van een olifant: op een leuke en leerzame manier wordt het belang van poep getoond, met een laboratorium en een dierenarts. Het beloven interessante dagen te worden! dierenparkamersfoort.nl.

Alle Rembrandts

Dit jaar is het 350 jaar geleden dat Rembrandt overleed en dat herdenken we uitgebreid, van Leeuwarden tot Den Haag en natuurlijk ook in Amsterdam. Het Rijksmuseum gaat zelfs zover dat ál hun Rembrandts, en dat zijn 22 schilderijen, 60 tekeningen en en de 300 mooiste etsen (van 1300 totaal!), worden getoond. Dus, houd je een beetje van het werk van onze 'grootste' schilder, ga dan naar het Rijks. www.rijksmuseum.nl.

Warme foodmarket

In Eindhoven is de Feel Good Market in het Klokgebouw – lekker binnen: knus, warm en alle kraampjes dicht bij elkaar. Naast allerlei leuke duurzame spullen kun je er heerlijke hapjes krijgen, is er een leuk kinderprogramma en de hele dag live muziek. www.feelgoodmarket.nl.

De finale!

Grote namen als Najib Amhali, Micha Wertheim, Erik van Muiswinkel, Paulien Cornelisse, Wim Helsen en Tim Fransen hebben ooit Het Leids Cabaretfestival gewonnen. En komende zondag is weer de finale. Hoewel de kaartjes snel worden uitverkocht, is het feest in Leiden. In de maanden maart t/m juni trekken de winnaars langs alle theaters van het land, dus krijg je nog een kans! www.leidscabaretfestival.nl.

`