10 vrolijke uitjes

Kidstrip Londen

13 februari 2019 16:48 Aangepast: 15 februari 2019 11:22
Beeld © iStock

Citytrips alleen voor volwassenen? Nee hoor, neem gerust de kleintjes mee! In een wereldstad als Londen zullen ook zij zich geen moment vervelen, met deze 10 avontuurlijke en afwisselende tips waar je zelf ook veel plezier aan hebt.

Boven in de bus

Iedereen weet het nog wel van toen hij kind was: het liefste zou je de hele dag in de bus blijven zitten. Vooral nu je eindelijk helemaal vooraan zit. In de bocht lijk je net een huis of lantaarnpaal te raken, onder je razen auto's voorbij en je hebt een fantastisch uitzicht! Eigenlijk is dit het beste kidsuitje: spannend, afwisselend, leerzaam én goedkoop. Voor de leukste buslijnen: the-inside-edit.com.

Op avontuur met Paddington

Iedereen die de films heeft gezien, moet wel fan van deze beer zijn. En daarom ook meteen een beetje fan van Londen. Om al die liefhebbers een beetje van dienst te zijn, heeft de stad op plekken die belangrijk voor Paddington zijn beelden neergezet en routes uitgestippeld zodat jij hem een beetje kunt volgen. En natuurlijk begint een van de routes op Paddington Station. www.visitlondon.com.

Platform 9¾  Nog zoiets unieks op een station: het perron waar Harry Potter altijd de trein pakje naar Hogwarts bestaat echt ... Althans de doorgang ernaar is heel duidelijk aangegeven. Als je de trein naar Londen pakt, kom je heel dicht bij King's Cross Station aan, dus ben je een fan? Ren even het station naar binnen en maak een selfie! 

Speelgoedparadijs

Ben je toch met Paddington op pad, dan kom je zeker langs Hamley's. En anders ook wel, want deze mooiste speelgoedwinkel ter wereld ligt aan de beroemde Regent Street (waar je zelf ook heerlijk kunt shoppen). Bij Hamley's hebben ze echt alles en voor iedere prijs. Dus het is wel verstandig om met de kids iets af te spreken over het budget, want de prijzen kunnen stevig zijn! www.hamleys.com.

Fish & chips

Vaak is het moeilijk voor kinderen om uitgebreid in restaurants te zitten, zeker als ze het menu niet eens kunnen lezen. Ga daarom naar een van de openluchtmarkten, bestel fish & chips – dat vindt iedereen lekker – en ga ergens op een bankje zitten en van de langslopende mensenmeutes genieten. Er zijn veel foodmarkets in Londen en die in Shoreditch, Old Spitalfields Market, en op de South Bank, vlak naast Tate Modern, de Borough Market zijn wel erg leuk! Let er wel op dat je geen azijn op je friet krijgt: heel Brits, maar niet voor iedereen een smaakmaker.

The London Eye

Altijd Londen eens vanboven willen zien? Ga dan naar het enorme reuzenrad The London Eye voor uitzicht op de Saint Paul, de Big Ben en het parlement, Buckingham Palace en natuurlijk de Thames. Het uitje is best prijzig, maar als je van tevoren online boekt, krijg je sowieso 10% korting. www.londoneye.com.

James Bond

In het London Film Museum bij Covent Gardens is een permanente tentoonstelling gewijd aan James Bond. Nu is dit natuurlijk al te gek, maar ze hebben hier echt alle auto's, boten, vliegtuigjes staan die hij ooit heeft gebruikt. londonfilmmuseum.com.

Het piratenschip uit Peter Pan

Na een hele dag rondsjouwen in zo'n drukke stad, kan een gewone speeltuin een verademing zijn. Ook voor ouders, die dan even kunnen bijkomen. In Kensington Gardens is misschien wel de mooiste speeltuin van Londen, gebaseerd op het verhaal van Peter Pan met een echt piratenschip, schommels en klimrekken. www.royalparks.org.uk.

Van dinosauriërs en enorme walvissen

Als je de enorme hal van het Natural History Museum binnenloopt, zie je hem al meteen hangen: het skelet van de blauwe vinvis. En hier begint het pas mee... Tentoonstellingen over het leven van haaien, skeletten van dinosauriërs en de menselijke evolutie, alles uitgelegd via VR door David Attenborough! Echt een fantastisch museum voor alle leeftijden. En dan is er buiten het museum in de winter ook nog een grote schaatsbaan. Een must-go! www.nhm.ac.uk.

Bowlen in Brick Lane

Als er een straat is die je echt niet mag overslaan, is het wel Brick Lane. Overdag is het een leuke marktstraat met goeie pubs, 's avonds is dit dé plek om Indiaas te eten en hier is een van de leukste – en mooiste – bowlingbanen van Londen gevestigd. Mooie plek om de dag af te sluiten... Of juist de avond te beginnen! www.allstarlanes.co.uk.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore