Weekendagenda

Gluren

07 februari 2019 09:49 Aangepast: 08 februari 2019 12:31
Beeld © iStock

Komend weekend gaan we een beetje gluren: bij onze buren of bij studenten en natuurlijk in een museum. Verder is er Chinees Nieuwjaar en kunnen we in Utrecht we de nieuwste biertjes proeven.

Gluren bij de buren

Misschien wel het leukste 'festival' van Nederland: Gluren bij de buren. Want wie heeft nou niet eens willen kijken bij de buurvrouw? Zoals zij zelf zeggen 'met het vloerkleed als podium' zijn er door het hele land kleine huiskamerconcerten en -opvoeringen. Er zijn speciale wandelroutes uitgezet, zodat je in één dag wel 7 optredens kunt bijwonen. Voor locaties (in 23 steden en dorpen) en het programma, kijk op: www.glurenbijdeburen.nl

De nieuwe biertjes van 2019

Het Fier Bierfestival is weer in Utrecht neergestreken om de nieuwste streekbiertjes te presenteren. In tientallen cafés in de binnenstad staat lokaal bier uit Nederland en België weer centraal. Ook het Spoorwegmuseum en de St.-Janskerk hebben hun deuren geopend voor gezellig bierdrinkers. Ga, naast jouw favoriete café, ook vooral naar deze locaties, want hoe vaak kun je nou een biertje drinken onder de kansel of naast een stoomlocomotief? streekbierfestival.nl.

Een lesje kunst

Om het 10-jarig jubileum van Hermitage Amsterdam te vieren, is er een bijzondere tentoonstelling gemaakt: 25.000 jaar kunst en allemaal afkomstig van de Hermitage in Sint-Petersburg. Met werk van grote meesters als Bernini, Van Dyck, Matisse, Rembrandt, Tintoretto en Velazques krijg je een korte samenvatting van de kunstgeschiedenis in prachtige kunstwerken. hermitage.nl.

Chinees Nieuwjaar

Miljarden mensen vieren de komende dagen hún nieuwjaar. En zo ook in Nederland. Vooral in de grote steden, zoals Rotterdam en Den Haag wordt het groots gevierd. In Rotterdam wordt in het Oude Westen een enorme optocht georganiseerd, met pop-uprestaurants, kraampjes en allerlei Chinese workshops, zoals kalligraferen. Alles wordt natuurlijk afgesloten met een gigantisch vuurwerk. www.rotterdamfestivals.nl. Voor het programma in Den Haag, zie www.chineesnieuwjaar-denhaag.nl.

Op bezoek bij studenten

Door het hele land zetten studenten de komende maand de deuren van hun kamers open en laten zien wat ze kunnen: van toneel of cabaret tot vioolsonates of rock. Iedere stad heeft zijn eigen mystery-acts, afterparties en natuurlijk sfeer, want in Nijmegen voelt anders dan in Leiden. Dit is dé gelegenheid om jong talent te ontdekken... www.stukafest.nl.

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

`