Weekendagenda

Lezen en luisteren

31 januari 2019 10:13 Aangepast: 01 februari 2019 13:34
Beeld © iStock

Wat is er gezelliger dan samen met je kind een boekje lezen? Lekker lezen en luisteren dus, op de Nationale Voorleesdagen. Maar we gaan ook naar buiten, de natuur in, en bier drinken.

De voorleesdagen

Uit alle onderzoeken blijkt dat voorlezen essentieel is voor de taalontwikkeling bij kinderen. Hierom zijn 15 jaar geleden de voorleesdagen opgezet. Bekende Nederlanders komen voorlezen in bibliotheken en er is een verkiezing van het prentenboek van het jaar. Voor alle events: www.nationalevoorleesdagen.nl.

Wandelen door de wetlands

Zaterdag is de World Wetlands Day, met als doel wereldwijd wetlands te beschermen. In Nederland organiseert Staatsbosbeheer in dit kader wandelingen door de Oostvaardersplassen - het grootste wetlandsgebied van Nederland. Trouwens, in het Natuurbelevingscentrum is komend weekend een speciale voorleesmiddag georganiseerd voor de kinderen. 

Culinaire biertour

Een biertoer door Alkmaar is de leukste manier om deze verrassende stad te ontdekken. Je krijgt bij 6 verschillende cafés en restaurants een uniek biertje en heerlijk hapje. Voor kaartjes: www.culinairebiertour.nl. Lukt het dit weekend nou niet, dan is er het hele jaar door in allerlei steden een culinaire bierroute georganiseerd. Misschien wel bij jou in de buurt. Voor de verschillende steden en data: www.culinairebiertour.nl

Little Italy

In de Westergasfabriek in Amsterdam is komend weekend het Italië-event Little Italy - een fantastische voorbereiding voor je Italiëvakantie of ideaal ter inspiratie. Er is een uitgebreide foodmarket, zijn allerlei workshops rond eten, wijn en olijfolie en natuurlijk muziek – opera – en lezingen over de geschiedenis van Italië. littleitaly-event.nl.

Poëzieweek

Donderdag is de Nationale Poëzieweek begonnen met een knalfeest en de komende week vinden eindeloos veel poëzieavonden, optredens en poetry battles plaats in Nederland en Vlaanderen. Tom Lannoye heeft het poëziegeschenk geschreven, dus een extra reden om naar de boekhandel te gaan en in de bibliotheek bij jou in buurt is bijna altijd wel iets gaande. www.poezieweek.com.

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

`