Weekendagenda

Dansen en drinken

17 januari 2019 18:29 Aangepast: 17 januari 2019 18:24
Beeld © iStock

Komend weekend feesten we ons door de donkere dagen en het gure weer heen. Van whisky proeven en dansfestivals tot aan een discotentoonstelling.

Whisky in Assen

Geen betere manier om het gure weer door te komen dan in een gezellige omgeving met een goed glas whisky. In de Bonte Wever wordt al voor de tweede keer het Whisky & Bier Festival georganiseerd. Hier proef je bijzondere whisky's en speciale (lokale) bieren. Natuurlijk met lekkere livemuziek. www.debontewever.nl.

Party People

Overdag ook in de feeststemming komen? Reis dan af naar Rotterdam en geniet van de tentoonstelling Party People over twee generaties feestbeesten: uitgaan in Rotterdam van de jaren 90 tot nu! Een waar feest van herkenning met muziek, kunst, performance, mode, en natuurlijk met dans. Alles eindigt met een taxirit door de stad terug naar huis. museumrotterdam.nl.

Feesten maar!

Hippe bands, goede optreden, bruisende feesten: in Groningen is Noorderslag weer begonnen, dus: feesten maar! Door de samenvoeging van Noorderslag en EuroSonic komen er bands uit heel Europa (van Zweden tot Zwitserland en Spanje tot Slovenië) en uit allerlei disciplines (van tech tot jazz en pop tot rock). Natuurlijk zijn er lezingen, workshops, films en performances: zolang het maar over de Europese kunsten gaat. esns.nl.

Feel good

In Eindhoven is dit weekend het Feel Good Festival met allemaal dingen waar je je beter van gaat voelen, zoals (bio)food, mooie producten en natuurlijk live feel good music. Natuurlijk kun je ook gezondheidsadviezen krijgen en er zijn allerlei activiteiten voor de kinderen. Gelukkig overdekt in het Klokgebouw. www.feelgoodmarket.nl.

Writers Unlimited

In Den Haag begint komend weekend het literaire feestje van het jaar: Writers Unlimited (voorheen Winternachten). Hier spreken beroemde schrijvers alsDavid van Reybrouck, Ian Buruma, Abdelkader Benali, Hanna Bervoets en word je vermaakt door muziek van onder anderen Jenny Arean en singer-songwriter Raj Mohan. www.writersunlimited.nl.

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

`