Reizen

Topbestemmingen voor 2019

03 januari 2019 17:38 Aangepast: 14 januari 2019 11:50
Beeld © iStock

Januari: prima tijd om te dromen over de zomervakantie! Dit zijn de nieuwste trends voor reizigers en vakantiegangers.

Slovenië – het nieuwe Kroatië

Lake Bled Lake Bled

Slovenië is zo'n typische bestemming die steeds meer wordt aangedaan, ook voor kortere vakanties. Hier ga je heen om van de natuur te genieten, te fietsen door heuvels, te zwemmen in Lake Bled of te luieren aan de Middellandse Zee. Kijk op www.slovenia.info, ook voor alle bijzondere monumenten en prachtige historische steden.

Georgië: voor avonturiers

Truso Valley Truso Valley

Zo'n beetje heel Nederland heeft bij Wie is de Mol gezien hoe mooi Georgië is! Van de romantische hoofdstad Tbilisi tot de Truso Valley aan de voet van de Kaukasus, bij de Russische grens. Een paar jaar geleden was het nogal onherbergzaam, maar door de toegenomen populariteit is het land nu heel goed en veilig te bereizen. Wilde je altijd al op wandelvakantie, dan is Georgië echt de perfecte bestemming! En je hoeft het allemaal niet zelf te verzinnen, want er zijn verschillende organisaties die er wandelreizen aanbieden, zoals bijvoorbeeld www.snp.nl. Voor overige informatie, zie www.visitgeorgia.ge.

Egypte: terug van weggeweest

Piramide van Giza en de Sphinx bij Caïro Piramide van Giza en de Sphinx bij Caïro

Het begint weer steeds veiliger te worden in Egypte en het blijft natuurlijk een prachtig land met boeiende geschiedenis. Daarom wordt Egypte zeker een van de topbestemmingen van 2019. En groot gelijk, want wie wil er niet door de soek van Caïro struinen, de piramides van Giza bezoeken of zich een avonturier voelen in het Egyptisch Museum. En dit allemaal in een weekendje weg! Wil je langer en meer? Dan mag een Nijlcruise natuurlijk niet ontbreken. www.egypt.travel.

Colombia: stukje spannender dan Costa Rica

Cartagena Cartagena

Dichte oerwouden, prachtige stranden, vriendelijk bevolking en historische steden: Colombia zit al een tijdje in een opgaande lijn in de lijstjes en in 2019 lijkt het land definitief door te breken als populaire bestemming. Neem wel je tijd, want het landschap is overweldigend. Ook de steden – zoals Medellin of Cartagena – zijn prachtig en nu is het land nog niet overstroomd door toeristen. www.colombia.travel.

Sri Lanka: olifanten, olifanten, olifanten

Pinnawala Elephant Orphanage Pinnawala Elephant Orphanage

Thailand? Vietnam? Indonesië? Nee hoor, Sri Lanka is in 2019 the place to be. Met de trein door de sawa's, wellness langs de kust, picture perfect tropische stranden, eeuwenoude tempels, Hollandse forten en natuurlijk olifanten - heel veel olifanten, want daar kun je bij de Pinnawala Elephant Orphanage niet omheen. www.srilanka.travel.

Quinten Lange

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore