Weekendagenda

5 x Kerst

19 december 2018 10:38 Aangepast: 21 december 2018 12:17
Beeld © iStock

Komend weekend draait alles natuurlijk om Kerst. Heb je je boodschappen al gedaan? Ga dan naar een van de fijne kerstevenementen: van een levende kerststal tot een kerstmarkt in mergelgrotten of de RTL Christmas Show!

Kerstmarkten

Heb je nog een paar mooie kerstkaarsen nodig? Of ziet de boom er nog een beetje kaal uit? Ga dan naar een van de vele kerstmarkten bij jou in de buurt. Natuurlijk kun je hier alles krijgen dat met kerstversieringen te maken heeft, maar het is vooral ook gezellig. Met warme chocola of glühwein, ijsbanen, theater voor de kinderen en die warme kerstsfeer. Voor een overzicht van kerstmarkten in Nederland: www.kerstmarkten.net.

Kerstliedjes luisteren... of zingen

Op pleinen en in straten, bij kerken en winkelcentra: het komend weekend zul je veel zingende mensen zien. Kerstliedjes hoor je niet alleen uit de speakers in de winkels of op straat, zelfs de grote concertzalen doen mee. Zo kun je in het De Doelen in Rotterdam op zondagavond kerstklassiekers horen of op kerstavond naar het White Christmas-concert. www.dedoelen.nl.

Kerststallen

Kerst betekent ook een kerststal. Natuurlijk thuis onder de boom, maar ook in kerken en musea zijn prachtige kerststallen opgezet, zoals in de St.-Janskathedraal in Den Bosch, de beroemde levende kerststal in Enter, antieke Napolitaanse kerststallen in het Museum Catherijne Convent in Utrecht en zelfs de grootste kerststal van Europa in Museumpark Orientalis.

Dé kerststad

Zoek je de ultieme kerstbeleving, ga dan naar Valkenburg: dé kerststad van Nederland. Hier vind je én kerstliedjes op straat, overal kerstmannen, een gigantische kerstmarkt in de mergelgrotten, een echte kerstoptocht én een winterwonderland voor de kids of een zalige amusekersttour. Voor alle evenementen, zie www.kerststadvalkenburg.nl.

Kerstspektakel

Dansen, meezingen, feesten... Heb je zin in een glamorous kerstspektakel? Dan moet je in de Ziggo Dome in Amsterdam zijn, want daar organiseert RTL de jaarlijkse Christmas Show met optredens van onder meer Buddy Vedder, Carlo Boszhard en natuurlijk de échte Kerstman. Voor kaartjes: www.christmasshow.nl.

`