Weekendagenda

Kerstbomen & vuurwerk

05 december 2018 17:17 Aangepast: 07 december 2018 10:42
Beeld © iStock

De winter begint nu echt: we gaan kerstbomen uitgraven, schaatsen, het wintervuurwerk bekijken en naar een kerstmarkt.

Je eigen kerstboom uitzoeken!

Sinterklaas is voorbij, dus de kerstboom mag weer in huis. En wat is er nu leuker dan je eigen boom uitzoeken en omzagen (of uitgraven) en mee naar huis nemen? Bij Staatsbosbeheer hebben ze zagen en scheppen voor je klaarliggen. Een perfect uitje voor het hele gezin! www.staatsbosbeheer.nl.

Vuurwerkfestival

Op het Scheveningse strand kun je deze winter weer genieten van het Wintervuurwerk: iedere zondagavond wordt een prachtig vuurwerk afgestoken dat mooi te zien is vanaf de boulevard of het strand. www.vuurwerkfestivalscheveningen.com.

Laatste kans

Je kunt nog maar eventjes genieten van de prachtige collectie van het Boymans in Rotterdam, want in 2019 gaat het museum 7 (!) jaar dicht. Het museum bezit een wereldberoemde verzameling olieverfschetsen van Peter Paul Rubens en deze wordt nu getoond, aangevuld met werk uit het Prado in Madrid. www.boijmans.nl.

Magisch!

De kerstmarkt van Maastricht is verkozen tot de op een na beste kerstmarkt van Europa (let wel: die in Valkenburg heeft de eerste prijs gewonnen). Op het Vrijthof is een schaatbaan aangelegd, omringd door een kerstmarkt en een 50 meter hoog reuzenrad. Natuurlijk is de rest van de stad ook sprookjesachtig verlicht. Mooi om te combineren met een rondje kerstshoppen of juist een rondje met de kinderen in de carrousel of het kersttreintje. www.magischmaastrichtophetvrijthof.nl.

We kunnen weer schaatsen

Misschien is het nog een beetje warm, maar op veel plekken in Nederland zijn de ijsbanen al open! In Amsterdam op het Museumplein en het Rembrandtplein, in Amersfoort op het Eemplein, in het Openluchtmuseum in Arnhem, op de Grote Markt in Groningen en vanaf de 16e op het plein voor Paleis 't Loo. En voor de échte schaatser is ook de baan van Biddinghuizen weer te berijden. 

Quinten Lange
`