10 x Oostenrijk

Meer dan skiën

05 december 2018 11:44 Aangepast: 21 december 2018 11:50
Beeld © iStock

Komend weekend gaan in Oostenrijk de meeste liften weer open: het wintersportseizoen is begonnen! Maar er is zoveel meer te doen dan alleen skiën: maak een ritje met een arrenslee in Filzmoos, ga op huttentocht door het Großarltal, langlaufen in de Hohe Tauern of shoppen op eenzame hoogte. En lees vooral even verder als je kans wil maken op een reisgids!

Komend weekend gaan in Oostenrijk de meeste liften weer open: het wintersportseizoen is begonnen! Maar dit keer gaan we niet alleen skiën: we gaan dwars door Oostenrijk op zoek naar bijzondere dingen. We maken een ritje met een arrenslee in Filzmoos, gaan op huttentocht door het Großarltal, langlaufen in de Hohe Tauern en shoppen op eenzame hoogte. 

Van hut naar hut

Het Großarltal is bekend om zijn vele hutten, die ook nog dicht bij elkaar aliggen. Zij zijn meestal bewoond en vaak kun je er terecht voor een hapje of drankje. www.grossarltal.info.

Langlaufen

In de Oostenrijkse alpen zijn overal prachtige langlaufroutes aangelegd. Een van de mooiste loopt langs de Hüttschlager Wand in het Nationaal Park Hohe Tauern. Voor routes: www.hohetauern.nl 

Corduroy

Als een van de weinige pistes heeft de Reiteralm het keurmerk Gold Ski-Run gekregen voor de best geprepareerde pistes ter wereld. Vooral in de ochtend ligt de afdaling erbij als een ribfluwelen tapijt. www.reiteralm.at.

Naar de hemel

Spectaculair is de Sky Walk op de Dachsteiner Gletsjer: het lijkt alsof je de hemel in loopt met een enorme afgrond onder je en een fantastisch uitzicht voor je. www.derdachstein.at.

Net als Sisi

In het plaatsje Filzmoos lijkt de afgelopen 100 jaar weinig veranderd, zeker als je je met een arrenslee laat rondrijden. Voel je als keizerin Sisi. www.filzmoos.at.

Met de trein voor het Zillertal

Langs het riviertje de Ziller loopt de Zillertalbahn: een rood treintje door het mooie, witte sneeuwlandschap. In de vakanties rijdt over het traject een historische stoomtreintje, een heel leuk uitje met de kids! www.zillertalbahn.at.

Levensmoe?

Deze tip is alleen voor écht goed skiërs, want de Harakiri-piste is een van de moeilijkste afdalingen van Oostenrijk met een hoek van wel 78 graden. Vergeet je helm niet! www.mayrhofner-bergbahnen.com.

Shoppen op eenzame hoogte

De hoogste boerenmarkt van de Alpen ligt verspreid door het hele skigebied van de Ski amadé. Hier kun je meteen lekker lokale dingetjes meenemen voor 's avonds of ze natuurlijk meteen opeten! www.skiamade.com.

Après-ski heaven!

Gerlos is een van de beste plaatsen om de après-skiën met fantastische stubes, goede discotheken, mooie feesten en vooral een leuk publiek! www.zillertalarena.com.

De natuur in!

Even weg uit de drukte van liften, skiërs en pistes? Huur dan een paar sneeuwschoenen en ga de natuur in. Want te voet ontdek je de mooiste plekjes! Zoals op de Krummbachalm: www.zillertalarena.com.

Win een skigids!
De ANWB heeft twee reisgidsen uitgebracht van de populairste skigebieden van Oostenrijk. Met daarin natuurlijk de mooiste pistes maar ook leuke uitjes met de kinderen, fijne restaurants en bijzondere berghutten. Stuur een mail naar weekendmagazine@rtl.nl en leg uit waarom jij graag een van deze gidsen zou willen winnen (geef aan of je in Zillertal Arena of Ski amadé bent geïnteresseerd) en maak kans op een exemplaar!  

`