Weekendagenda

Snoep & sneakers

26 november 2018 21:12 Aangepast: 30 november 2018 07:33
Beeld © Sneakerness

We gaan de coolste sneakers bekijken (en misschien wel kopen) in Rotterdam, licht zien in Amsterdam of liefde in Friesland en bij vreemden binnen kijken in Den Bosch. En natuurlijk naar het Pietendorp, want van pepernoten kan een mens nooit genoeg eten!

Sneakerness

In de Onderzeebootloods in Rotterdam vindt komend weekend Sneakerness plaats. Een beurs die helemaal draait om sneakers: de nieuwste modellen, unieke exemplaren voor verzamelaars, een 'vintage sneaker expo' en natuurlijk dj's, cocktails en foodtrucks. Je kunt er ook terecht om je geliefde afgetrapte sneakers een nieuwe toekomst te geven of voor een koopje bij Woei Sale. Voor de kinderen is er een kids corner. sneakerness.com.

En er is licht... 

Heb je in deze donkere dagen behoefte aan een beetje licht? Ga dan naar Amsterdam, want hier begint komend weekend weer het Light Festival! 30 kunstenaars hebben installaties gemaakt rond het thema 'The medium is the Message'. In het centrum van Amsterdam zijn wandel- en fietsroutes uitgezet, maar vanaf het water zijn de kunstwerken toch echt het beste te zien. Boek een speciaal Light Festival boottochtje via amsterdamlightfestival.com

Pietendorp!

Het is Sinterklaastijd en overal in het land worden evenementen georganiseerd. Het Pietendorp in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen is waarschijnlijk de leukste. Hier kun je meedoen met ouderwetse kinderspellen, zien hoe vroeger Sinterklaas werd gevierd, treedt er een Pieten-band op en wordt er natuurlijk heel veel snoepgoed gestrooid – er is zelfs een echte pepernotenbakkerij! Voor het hele programma: www.zuiderzeemuseum.nl.

Romantiek in de 17e eeuw

In het Fries Museum in Leeuwarden begint komend weekend een tentoonstelling over liefde, romantiek en verlies ten tijde van Rembrandt. Het liefdesrelaas van Rembrandt en Saskia is de rode draad en het pronkstuk van de tentoonstelling is het portret van Saskia dat Rembrandt na haar dood – zij overleed al op 29-jarige leeftijd! – van haar schilderde. Het schilderij is voor het eerst in 250 jaar weer in Nederland te zien. www.friesmuseum.nl.

Gluren bij de buren

Wie wil nou niet eens bij een ander binnen kijken? Hoe is het ingericht? Wat hangt er aan de muur? Thijs Wolzak maakt al 7 jaar foto's bij mensen thuis: vooral hele bijzondere interieurs maar soms ook heel gewoon. Althans, zo lijkt het totdat je ziet dat ieder huis de ziel van de bewoner uitstraalt en daardoor uniek is. Aan de tentoonstelling is ook een prijsvraag verbonden: maak een foto van je eigen interieur, stuur het op en maak kans op een fotoshoot door Thijs Wolzak van jouw eigen huiskamer! designmuseum.nl.

`