Weekendagenda

Van robot tot stoomboot

21 november 2018 13:40 Aangepast: 23 november 2018 11:32
Beeld © iStock

Dat de feestdagen eraan komen, voel je aan alles dit weekend. Ga met de tram naar de boot van Sinterklaas, koop mooie glimmers voor de kerstboom op de Margriet Winterfair en kijk alvast in de toekomst op Bright Day. En ook kunstliefhebbers komen ruim aan hun trekken!

Kerstballen en bn'ers

In de Brabanthallen in Den Bosch opent komend weekend de Margriet Winterfair. Hier móet je heen als je op zoek bent naar bijvoorbeeld nieuwe kerstversiering, de beste kerstoutfits of goede recepten want er staan wel 300 kraampjes op je te wachten. Tegelijkertijd kun je allerlei workshops volgen, voor het maken van kerstdecoraties tot leren tassen en fitness. Ook komt er een parade van bekende Nederlanders langs met onder andere Erica Terpstra, Heleen van Royen, Hein Vergeer en Isa Hoes en natuurlijk de redactie van de Margriet zelf. Voor het hele programma: www.margrietwinterfair.nl.

Voor techliefhebbers

Artificial Intelligence (AI), robotica, gaming, drones, de nieuwste gadgets, workshops over 3D-printen of programmeren en allerlei interessante lezingen, onder andere door Daan Roosegaarde. Kortom alles over tech en wat er nu – en in de nabije toekomst – al niet mogelijk is, vind je op Bright Day. De kaarten gaan snel, dus wees er snel bij! www.brightday.nl.

Jan Sluijters

Uitgesproken kleuren, dansende mensen in Parijs, sensuele vrouwen... De wereld van Jan Sluijters zal veel mensen aanspreken. In het Noordbrabants Museum is een overzichtstentoonstelling ingericht over zijn 'jonge en wilde' jaren. Want rond 1900 zette hij de kunstwereld in Nederland helemaal op zijn kop. Met werk van tijdgenoten als Leo Gestel en Kees van Dongen. Voor meer informatie: www.hetnoordbrabantsmuseum.nl.

Nog meer kunst

Hou je van mooie schilderijen, spannende beelden, nieuw werk of juist de klassiekers? In de hoofdstad is het Amsterdam Art Weekend. Struin langs galeries, of loop eens binnen bij de Rijksacademie waar je de ateliers en het werk van kunstenaars in opleiding kan bekijken. Wil je gevestigde namen? Ga dan naar kunstbeurs de PAN – wel een beetje chic, maar altijd fijn om tussen de stands van de galeries heen te slenteren en je te vergapen aan al het moois en bijzonders. Ook lekker mensen kijken! En zoek je nog iets voor in huis? Dan kan je terecht bij veilinghuis De Eland in Diemen. Hier vind je altijd iets van jouw gading, van een leuk kastje of een mooie litho tot een horloge of servies vanaf een paar tientjes en hier is kijken naar kunst gratis! 

Op zoek naar Sinterklaas

En natuurlijk is Sinterklaas in het land! Speciaal voor het kinderfeest rijdt de Stoomtram Hoorn-Medemblik. De verwarming staat aan, er wordt warme chocolademelk geschonken en Zwarte Pieten reizen met je mee naar de boot van Sinterklaas die heeft aangelegd in de haven van Medemblik. Je mag aan boord van de pakjesboot, een stukje meevaren en zelfs de kajuit van Sinterklaas zien! Voor tijden: www.stoomtram.nl.

`