Weekendagenda

Lichtjes in het duister

07 november 2018 19:43 Aangepast: 09 november 2018 12:10
Beeld © iStock

Komend weekend gaan we licht maken in het donker met lampionnen, lichtkunst en kampvuurtjes. Daarnaast is de oogstmarkt in Rotterdam, waar ook de popweek plaatsvindt, en gaan we naar de modeltreinenbeurs in Utrecht.

Sint-Maarten

Volgens eeuwenoude traditie gaan kinderen de 11e van de 11e met lampionnetjes de straat op om in ruil voor een liedje snoepgoed (of mandarijntjes) te verzamelen. Sinds 20 jaar wordt St.-Maarten weer in bijna het hele land gevierd. Maar in Utrecht is het écht feest. Hier vieren ze de verjaardag van de beschermheilige van de stad met dezelfde naam en wordt er van alles georganiseerd. Het leukste is de Sint-Maartensparade: iedereen mag meelopen, mits hij of zij lichtjes bij zich heeft. Er zijn langs de route orkestjes, lichtkunstwerken en straattheater. Groot feest dus, aanstaande zondag. www.sintmaartenparade.nl

Treintjes

In de Jaarbeurs in Utrecht vindt komend weekend het grootste modelspoorbanenevenement van Europa plaats. Ben je een verzamelaar, heb je zelf een mooie baan of houd je gewoon van treintjes, dan moet je naar Eurospoor. De 50 mooiste, werkende miniatuurspoorbanen van Europa zijn hier opgebouwd, er is een grote koop- en ruilmarkt en op verschillende plaatsen mogen kinderen zelf de banen helpen bedienen. www.eurospoor.nl.

Winterfair

Zoek je nog inspiratie voor de feestdagen? Dan moet je naar de Spirit of Winter bij Paleis 't Loo in Apeldoorn. Hier kun je tips krijgen om je kersttafel zo mooi mogelijk te versieren, leren bloemschikken, kerstballen en warme truien kopen op de markt voor het paleis en natuurlijk zijn er allerlei culinaire hoogstandjes te proeven. Maar het is vooral erg gezellig! spiritofwinter.nl.

Rotterdamse oogst

Wat begon met een markt met lokale producten voor de buurt is uitgegroeid tot een evenement waar lokale producten worden gevierd. Alles zo van het land en uit de buurt. En omdat de popweek in Rotterdam is, is er volop muziek en entertainment. Dus, wel even meer dan gewoon boodschappen doen! www.rotterdamseoogst.nl.

GLOW

Met het thema Shadow & Light begint in Eindhoven – niet voor niets de Lichtstad genoemd – komend weekend het GLOW-festival. Door de hele stad hebben kunstenaars 32 indrukwekkende lichtkunstwerken geïnstalleerd, van intiem tot enorm. In het Philips Stadion is drie keer per avond een spectaculaire lichtshow. Hiervoor moet je wel een kaartje voor moet kopen, maar de rest van het spektakel is gratis! Het leukste is om de route te lopen want dan ben je zeker dat je niets mist. www.gloweindhoven.nl

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

`