Ga naar de inhoud
RTL Wonen

5 leuke uitjes in de kerstvakantie met kinderen

In Nederland is er in de kerstvakantie genoeg te doen voor jong en oud. Om te voorkomen dat de kinderen zich vervelen tijdens deze periode hebben we 5 van de leukste uitjes, bezienswaardigheden en plekken voor je op een rij gezet. Met deze uitjes heeft het hele gezin een onvergetelijke vakantie!

Winter Efteling

De Efteling is natuurlijk al een sprookjesachtige plek van zichzelf, maar zeker in de winter is dit een extra magische plek, zowel voor kinderen als volwassenen. Tijdens de wintermaanden is het hier extra gezellig, omdat het park volledig in winterse sferen is versierd. Denk aan sneeuw op de daken, maar ook aan een schaatsbaan, vreugdevuren en kraampjes met winterse lekkernijen. Wil je er echt even tussenuit? Dan zijn er ook accommodaties te boeken voor een langer verblijf.

Bezoek een (lokale) kerstmarkt

In elke regio is er wel een kerstmarkt te vinden in de decembermaand. Vaak kun je er schaatsen, winkelen, eten en drinken en levende kerststallen vinden. Zowel voor kinderen als volwassenen is dit een aanrader. Hier lees je waar je de leukste kerstmarkten in Nederland kan vinden.

7x
Op zoek naar een kerstmarkt?
7x de leukste kerstmarkten van Nederland

Tuincentrum

Zijn tuincentra alleen bedoeld voor het kopen planten, bomen en tuingereedschap? Zeker niet! Inmiddels zijn er diverse tuincentra die kerstshows organiseren. Wanneer jij bezig bent met het bewonderen van de mooiste kerstdecoraties, vermaken de kids zich wel met het miniatuur kerstdorp, bewegende poppen of op de arrenslee. Sommige tuincentra hebben ook een restaurant en klimtoestellen zodat je hier uren kan vertoeven zonder haast. Ideaal voor tijdens de regenachtige dagen! 

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Winterweken bij Madurodam

24 december tot en met 8 januari organiseert Madurodam weer de Winterweken. Tijdens deze periode is het kleine stadje verlicht en gedecoreerd met gezellige kerstdecoraties. Dit zie je het beste wanneer het donker is, daarom is het van 26 december tot en met 30 december tot 19.00 uur geopend.

Kerstcircussen

Van 24 december tot en met 8 januari is er een geweldige spektakelshow te zien op het Malieveld in Den Haag. Het programma vol kunstjes is voor jong en oud om hier een bijzonder uitje van te maken voor het hele gezin! De circusshow van dit jaar staat in het thema ‘We are the world.’ Ook in Amsterdam is er het Wereldkerstcircus te zien tijdens de kerstvakantie, waar prijswinnende acts staan te schitteren in Carré.

Fotocredits:

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: