Ga naar de inhoud
RTL Wonen

7x de leukste kerstmarkten van Nederland

De feestdagen komen eraan en dat vraagt om kerstversiering, glühwein, oliebollen en natuurlijk kerstmarkten! Ze poppen overal in Nederland op, maar waar vind je nou de leukste, gezelligste en mooist versierde kerstmarkten? Wij hebben 7 van onze favorieten voor je op een rijtje gezet.

1: Valkenburg, 'De kerststad van Nederland' | 18 november t/m 8 januari

Valkenburg is een uniek stadje en biedt elk jaar verschillende kerstmarkten aan. De kerstmarkten Winter Wonderland, Santa’s Village en de Landal Christmas Parade zijn populaire markten met heel veel sfeer.

2: Maastricht | 26 november t/m 31 december

In Maastricht worden erg gezellige kerstmarkten georganiseerd die leuk zijn voor jong en oud. Je kunt er leuke accessoires shoppen en de kinderen kunnen zich vermaken op de schaatsbaan en in het reuzenrad.

3: Den Haag, 'Royal Christmas Fair' | 8 t/m 23 december

In Den Haag wordt een erg sfeervolle markt georganiseerd met duizenden lichtjes en meer dan honderd kersthuisjes waar je doorheen kunt wandelen.

4: Haarlem | 9 t/m 11 december

Dit weekend zijn er in Haarlem maar liefst 350 kraampjes te bewonderen in de binnenstad. Niet alleen op de Grote Markt, maar ook de nabijgelegen winkelstraten zijn gehuld in kerstsferen, inclusief koortjes, activiteiten en verklede acteurs! 

5: Deventer, Dickens Festijn | 10 & 11 december

In Deventer wordt één van de meest unieke kerstmarkt aangeboden. De stad wordt prachtig aangekleed en je stapt terug in de tijd, waar personages uit de boeken van Charles Dickens tot leven komen. Uiteraard gepaard met vele lampjes, muziek en gezelligheid. 

6: Amsterdam, Ice Village | 14 t/m 26 december

De kerstmarkt van Amsterdam kan niet ontbreken in het rijtje. De markt wordt aangekleed met een winterlandschap en een schaatsbaan met het Rijksmuseum op de achtergrond.

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Tip: In het plaatsje Haarzuilens, dichtbij Utrecht, staat het prachtige Kasteel de Haar. Hier worden in de weken voor kerst ook gezellige kerstmarkten georganiseerd en prachtige lichtshows gegeven. 

7: Leiden | 14 t/m 24 december

De kerstmarkt in Leiden is ook erg uniek, aangezien het om een drijvende markt op de stadsgracht gaat! De grachtenpanden eromheen en de schaatsbaan zorgen voor een echte kerstsfeer.

Maak je klaar om je te begeven in de warme sferen van de kerstmarkten! Welke bezoek jij dit jaar? 

Fotocredits:

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: