Ga naar de inhoud
Van onze partner Vakantie in Oostenrijk

Kitzbühel: sportief plezier en warme charme

Beeld © Kitzbühel Tourismus / Michael Werlberger

Kitzbühel is vooral bekend van de Hahnenkamm-rennen, maar met al zijn tradities en charme ook een buitengewone winterbestemming. Naast skiën kun je hier ook uitstekend langlaufen, wandelen, rodelen en zelfs curlen.

Gek op wintersport? Heerlijk actief bezig zijn in de natuur? In Oostenrijk noemen ze dat winterlove, en het is meer dan alleen maar ijs en sneeuw. Om in de stemming te komen, zetten deze editie Kitzbühel in de schijnwerpers.

Legendarische sportstad

Kitzbühel is in de eerste plaats natuurlijk bekend als meest legendarische sportstad van Alpen. Elk jaar worden hier in januari de Hahnenkamm-rennen georganiseerd. De spectaculairste wereldbekerwedstrijd die er bestaat omvat afdalingen, Super G en slalom en vindt komend jaar alweer voor de 82e keer plaats.

Waar skiparadijs

Maar dit gebied heeft veel meer te bieden dan deze beroemde sportwedstrijd en is met al zijn tradities en warme charme ook gewoon een buitengewone winterbestemming. Voor skiërs is Kitzbühel een waar paradijs: 233 kilometer aan perfect geprepareerde piste, poedersneeuw tot ver in de lente, een modern hightech-liftsysteem én een geweldige bereikbaarheid. Van de berg ski je namelijk zo de 750 jaar oude binnenstad in, waar volop boetieks met mode, kunst en design te vinden zijn. Sportief plezier is in Kitzbühel dus moeiteloos te combineren met lifestyle.

Sportief plezier

Maar elk sporthart gaat hier sneller slaan, want ook voor langlaufers, wandelaars, rodelaars en curlingfans is hier genoeg te beleven. Langlaufen kan hier zowel in de bergen als in de met sneeuw bedekte weides, het gebied beschikt over zo’n 70 kilometer uitstekend geprepareerde en deels verlichte loipes. Deze langlaufloipes zij bovendien gratis toegankelijk voor gasten van Kitzbühel.

Het
Lees ook:
Het Zillertal: ruim vijfhonderd kilometer aan actie, afwisseling en gastvrijheid

Panorama-wandeling

Wandelen kan hier zowel met als zonder begeleiding en hoog in de bergen of juist in het dal. Zo is er een prachtige, korte wandeling op de hoogtes van de Hahnekamm die verschillende onvergetelijke panorama’s voor je in petto heeft. Van november tot en met april zijn er vrijwel dagelijks begeleidde wandelingen waar je als gast van Kitzbühel gratis aan deel kunt nemen.

Sneeuwpret op een slee

Rodelen, het gaat bijna net zo snel als skiën maar je hoeft er geen lessen voor te volgen. Iedereen kan het en zowel jong als oud beleeft er plezier aan. En in Kitzbühel kan het volop! Er zijn in dit gebied drie afdalingen waarvan twee natuurlijk en één verlichte. Sneeuwpret voor het hele gezin, met niets meer dan een slee.

Overdekte curlingbaan

Hoewel curling een van oorsprong Scandinavische sport is, is het ook erg geliefd onder Oostenrijkers. Doordat je het in teams van vier speelt is het een ideale activiteit om met het gezin, de vriendengroep of collega’s te doen. En de enige overdekte curlingbaan van Oostenrijk die vind je in Kitzbühel. Reserveer vooraf een baan en je zult zien dat iedereen in no time fanatiek staat te ‘bezemen’.

Tijd voor knoedelsoep

En na al het sportieve vertier is het natuurlijk tijd voor ontspanning en een heerlijke typische Tiroolse knoedelsoep. In Kitzbühel heb je de keuze uit zo’n zestig berghutten, allen met een uitstekende keuken. De Bilchalm is één van de populairste hutten en dat komt vooral door hun Bilchalm Lounge. In dit gedeelte van de hut -op 1600 meter hoogte- heb je een geweldig weids uitzicht en is het echt alsof je in de bergen zweeft.

Zie jij jezelf en je gezin al op de piste van Kitzbühel staan? Ga dan nu naar de website van deze afwisselende en verrassende regio voor meer informatie en boek meteen!

Schladming-Dachstein:
Lees ook:
Schladming-Dachstein: in dit skigebied heb je sneeuwzekerheid tot in de lente