Ga naar de inhoud
Van onze partner Vakantie in Oostenrijk

Het Zillertal: ruim vijfhonderd kilometer aan actie, afwisseling en gastvrijheid

Beeld © Zillertaltourismus / Tom Klocker

Het Zillertal is onder Nederlanders één van de bekendste Oostenrijkse wintersportgebieden en dat is ook niet zo vreemd. Het gebied is namelijk maar liefst 542 kilometer groot en heeft daarmee veel te bieden aan zowel gezinnen en genieters als aan echte avonturiers.

Gek op wintersport? Heerlijk actief bezig zijn in de natuur? In Oostenrijk noemen ze dat winterlove, en het is meer dan alleen maar ijs en sneeuw…  Om alvast in de stemming te komen, zetten we de komende acht weken elke vrijdag een ander Oostenrijks skigebied in de spotlight. Deze week: het Zillertal.

Gezinnen, genieters en avonturiers

Het Zillertal is één van de bekendste skigebieden van Oostenrijk. Niet zo vreemd, want met in totaal zo’n 542 kilometer aan piste is het ook van de grootste gebieden van het land. En dat maakt weer dat de regio genoeg te bieden heeft aan zowel gezinnen en genieters als aan echte avonturiers. Met de Zillertaler Superskipas heb je toegang tot dit hele gebied waaronder Hochzillertal­Hochfügen-Spieljoch, Zillertal Arena, Mayrhofner Bergbahnen en Ski­ & Gletscherwelt Zillertal 3000.

Rodelen onder de sterrenhemel

Zo zijn er voor avonturiers en actievelingen volop freeride-routes, creatieve fun lines en talrijke snowparks met verschillende moeilijkheidsniveaus. Liever iets minder spektakel? Ook voor langlaufers en sneeuwwandelaars is er genoeg te beleven én de regio beschikt over maar liefst 45 kilometer aan optimaal geprepareerde rodelbanen. En een deel hiervan is ’s avonds verlicht! Rodelen met zonneschijn of onder de sterrenhemel, het is hoe dan ook een onvergetelijke ervaring in het Zillertal.

Kitzbüheler
Lees ook:
Kitzbüheler Alpen - St. Johann in Tirol: voor sportievelingen, genieters en gezinnen

Natuur-ijspaleis

De Hintertuxer-gletsjer is uniek voor ZIllertal, deze zorgt er namelijk voor dat dit skigebied als enige in Europa het hele jaar geopend is: 365 dagen per jaar sneeuw! En door de ligging op 3.250 meter zijn de sneeuwcondities ’s winters in het hele gebied optimaal.

In 2007 werd er bij toeval een gletsjerspleet ontdekt, die nu te bezoeken is als natuurlijk ijspaleis. Onder begeleiding kun je in ongeveer een uur tijd de meest reusachtige ijskristallen, kristalkamers en loepzuivere ijsformaties bekijken. Klimervaring is niet nodig en kinderen vanaf acht jaar zijn van harte welkom in het ijspaleis.

Voor vroege vogels

Over uniek gesproken: In het Hochzillertal is het tijdens de early bird ski mogelijk om op bepaalde dagen al vóór acht uur ’s ochtends de perfecte geprepareerde en nog niet ‘beskiede’ piste op te gaan. Zonsopkomt op ski’s, veel romantischer wordt het niet toch?

In de Zillertal Arena, het grootste gebied van het Zillertal waar onder andere Gerlos en Köningsleiten liggen, kun je overigens nóg vroeger terecht. In de maand maart gaan de pistes daar op bepaalde dagen al om 6.55 uur open. Gute morgen!

Beruchte afdaling

Dan nog zo’n ‘geheime tip’, dit keer in het skigebied Mayrhofen – Hippach: de beruchte harakiri-afdaling. Harakiri is Japans voor, schrik niet, rituele zelfmoord en dat heeft te maken met de enorm steile hellingsgraad van de berg. Deze is namelijk 78%. Dit maakt dat enige (of misschien iets meer) ski-ervaring wel vereist is voor deze afdaling, maar óók dat deze piste garant staat voor spektakel en plezier.

Gezellig en gemoedelijk

En zoals je van Oostenrijk mag verwachten zit het ook met de gastvrijheid in deze regio helemaal goed. Volgens velen voelt het in Zillertal altijd alsof je bij vrienden op bezoek bent, zo gezellig en gemoedelijk. In het gebied zijn dan ook vele romantische en stijlvolle hutten te vinden, allen natuurlijk met hun eigen lekkernijen en specialiteiten...

Zie jij jezelf en je gezin al op de piste van Zillertal staan? Ga dan nu naar de website van deze afwisselende en gastvrije regio voor meer informatie en boek meteen!

Rust,
Lees ook:
Rust, ruimte en zon in Osttirol