Ga naar de inhoud
Van onze partner Vakantie in Oostenrijk

Rust, ruimte en zon in Osttirol

Beeld © Profer Partner

In de zeven skigebieden van Osttirol kun je rekenen op veel rust en ruimte. Drukte op het parkeerterrein of wachten bij de lift, dat kennen ze hier niet. En wist je dat dit gebied ook nog eens zonniger en voordeliger is dan veel andere gebieden?

Gek op wintersport? Heerlijk actief bezig zijn in de natuur? In Oostenrijk noemen ze dat winterlove, en het is meer dan alleen maar ijs en sneeuw… Om alvast in de stemming te komen, zetten we de komende acht weken elke vrijdag een ander Oostenrijks skigebied of -dorp in de spotlight. Deze week: Osttirol.

Rustig en authentiek

Het massatoerisme is aan Osttirol voorbijgegaan. Met als resultaat dat deze regio ten zuiden van de Alpenhoofdkam rustig en authentiek is gebleven. In andere skigebieden sta je als skiër dikwijls in de file en moet je op het parkeerterrein of bij de lift wachten. De rustige, maar toch supermoderne skigebieden van Osttirol bieden vooral één ding: veel ruimte. Nergens anders in de Alpen heeft een skiër gemiddeld tienduizend vierkante meter piste voor zichzelf. Dat maakt dat hier geldt: geen file of rij, maar snel naar het skigebied, snel een parkeerplaats gevonden, snel naar boven en genieten maar!

Elf bekroonde restaurants

In Osttirol gaat het er sowieso heel ontspannen en gemoedelijk aan toe. Dat merk je bijvoorbeeld ook tijdens de gezellige tussenstops in de hutten en de rustige après-ski. Het traditionele eten in de authentieke herbergen past helemaal in deze ontspannen sfeer, maar ook voor Tiroolse gerechten van topkwaliteit kun je in deze regio terecht. In Osttirol vind je namelijk elf met koksmutsen bekroonde restaurants. Deze koksmutsen (hauben) worden elke herfst uitgereikt door gastronomiegids Gault Millau en staan garant voor culinair genieten op hoog niveau.

Champagne-poedersneeuw

Ook uniek voor Osttirol: champagne-poedersneeuw. Sneeuw waarvoor je anders naar de Rocky Mountains zou moeten afreizen, maar die je met de juiste omstandigheden ook in dit gebied tegenkomt. Dankzij een bijzonder weerfenomeen bevat deze sneeuwsoort veel lucht en weinig vocht met vederlichte sneeuwvlokken als resultaat. Dit maakt dat je er veel gemakkelijker en lichter op skiet en dat het veel langer in goede conditie blijft dan de minder droge sneeuw die we in Europa vooral kennen.

Nieuwe skidiscipline voor zonaanbidders

Zonaanbidders komen in Osttirol ook goed aan hun trekken, en dan vooral in en rondom Lienz, de ‘zonnestad’. Dit is de charmante hoofdstad van Osttirol en heeft de meeste zonuren van Oostenrijk. Door de vele bloemen, kleurrijke gevels en zelfs palmbomen ademt het stadje zuidelijke sferen. Hier kun je de nieuwe skidiscipline ‘zonneterras-skiën’ ontdekken, waarbij niet de pistekilometers centraal staan, maar de heerlijke verwennerijen. De zonovergoten skiprestaties worden beloond met regionale specialiteiten in de bergen, prachtige uitzichten op de Dolomieten en ‘Osttirol de Luxe’ après-ski op de Hauptplatz in Lienz.

Ski
Lees ook:
Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau: in dit skigebied voelt het hele gezin zich thuis

Kindertarief tot 18 jaar

Naast veel ruimte, lekker eten en zon heeft Osttirol ook nog eens voordelige tarieven te bieden. Met de meerdaagse skipas SkiHit Osttirol heb je toegang tot alle zeven skigebieden van Osttirol en zeker voor gezinnen is deze skipas interessant. Het kindertarief geldt in Osttirol namelijk tot 18 jaar en kinderen tot 5 jaar skiën zelfs helemaal gratis. Zo blijft er genoeg geld over om met het hele gezin culinair te genieten in de gezellige hutten en Tiroolse toprestaurants.

Zie jij jezelf en je gezin al op de piste van Osttirol staan? Ga dan nu naar de website van deze fijne en authentieke regio voor meer informatie en boek meteen!