Ga naar de inhoud
Van onze partner Vakantie in Oostenrijk

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau: in dit skigebied voelt het hele gezin zich thuis

Beeld © shootandstyle.com

Ruim honderd kilometer piste, supergezellige hutten, charmante vakantiedorpjes en een groot aanbod voor gezinnen maken Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau één van de meest familievriendelijke skigebieden in Tirol.

Gek op wintersport? Heerlijk actief bezig zijn in de natuur? In Oostenrijk noemen ze dat winterlove - en het is meer dan alleen maar ijs en sneeuw... Om alvast in de stemming te komen, zetten we de komende acht weken elke vrijdag een ander Oostenrijks skigebied of -dorp in de spotlight. Deze week: Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau.

Groot, hoog en slechts negen uur rijden

Dit skigebied in het Tiroler Unterland is niet alleen één van de mooiste wintersportregio’s van Oostenrijk, maar ook één van de tien grootste van Tirol. Met een hoogte van 2.128 meter boven zeeniveau is de Wiedersberger Horn in Alpbach de hoogste berg van de skiregio. Samen met de Schatzberg in Wildschönau vormt deze berg het hart van het gebied. Vanuit Nederland is het zo’n negen uur rijden naar dit wintersport-juweeltje.

Pisteplezier en meer

Het gebied is één van de meest familievriendelijke van Tirol door het grote aanbod skipistes op verschillende niveaus. Maar er is meer te beleven dan alleen pisteplezier. Met attracties zoals de Alpbachtaler Lauser Sauser, een moderne rodelbaan voor jong en oud die met gemak een snelheid van 40 km per uur behaald. En wat dacht je van een workshop iglo bouwen? Na uitleg van een iglo-expert bouw je met je hele familie in zo’n vier uur tijd een echte iglo.

Verder vind je in het gebied volop fun- en snowparks voor het hele gezin en kan er elke vrijdag- en zaterdagnacht geskied worden op perfect geprepareerde nachtpistes!

Thuisgevoel voor het hele gezin

Ook wie zich voor het eerst op de lange latten begeeft zit in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau goed. In totaal zijn er maar liefst tien skischolen voor kleine en grote skifanaten, vaak voorzien van eigen pistes speciaal voor kinderen én met volop Nederlandssprekende skileraren. Ook de kinder- en peuteroppas in het skigebied is bijzonder handig. Gezinsvriendelijke topaccommodaties zorgen ervoor dat families zich hier helemaal thuis voelen. En natuurlijk kun je ook hier rekenen op de beroemde gemütlichkeit die je van Oostenrijk gewend bent, door de rustige, lieflijke en verkeersarme dorpjes in het gebied.

Zie jij jezelf en je gezin al op de piste van Ski Juwel staan? Ga dan nu naar de website van deze familievriendelijke regio voor meer informatie en boek meteen!