Hotelovernachting

Waarom je volgens hotelpersoneel beter niet het bed kunt opmaken bij vertrek

17 november 2021 20:35 Aangepast: 18 november 2021 11:00

Probeer jij bij vertrek je hotelkamer altijd zo netjes mogelijk achter te laten voor de schoonmakers? Dat is erg attent. Maar je kunt het bed maar beter niet netjes opmaken voor je uitcheckt. En wel om deze reden:

Een voormalig kamermeisje van een hotel in Australië legt uit aan Business Insider waarom je maar beter niet je kamer en vooral je bed zo netjes mogelijk kunt achterlaten. “Als je een of meerdere nachten in een bed hebt geslapen, maak het dan alsjeblieft niet op als je weggaat. Ziet een bed eruit alsof er helemaal niet in is geslapen, dan zou het kunnen dat we het beddengoed niet verschonen." Laat je het te netjes achter, dan kunnen ze denken dat de kamer ongebruikt is geweest. "Het is dus beter dat het bed eruitziet alsof je er ook echt in hebt geslapen.” 

Dít vinden ze dan wel weer fijn

Wil je het personeel toch graag een handje helpen? Schuif dan de bedden een stukje van elkaar. “Het is niet nodig, maar het is wel heel lief als je als gast de bedden van elkaar schuift. We moeten op een dag zóveel kamers schoonmaken, dat zoiets kleins al enorm kan helpen. En voor ons is het ook fijn als je alle gebruikte handdoeken verzamelt en op een stapel op de vloer legt”, aldus een ander kamermeisje van een Holiday Inn hotel.

Miniatuurvoorbeeld
Elke week de nieuwste inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Fotocredits

Headerfoto: Rhema Kallianpur - Unsplash

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore