Weekendagenda

Exit 2019

26 december 2019 14:14 Aangepast: 26 december 2019 17:28
Beeld © iStock

De kerst is bijna voorbij en we gaan snel richting het nieuwe jaar. Daarom een feestje om het oude uit te zwaaien, een hele avond popquizzen, naar sprookjes kijken of dansen op hét festival voor de jeugd. Nog één keertje uit in 2019!

Qiuzzen maar!

Ben je ook zo'n fan van popquizzen? Dan heb je geluk want deze vrijdag kun je op bijna 50 plekken in het land meedoen aan een popquiz. Op www.dagvandepopquiz.nl kun je snel opzoeken waar je bij jou in de buurt kunt meedoen, want de popquizzen vinden plaats in buurthuizen, cafés, maar ook grote disco's, zoals Rotown Rotterdam. Je eigen team opgeven of wil je zelf een popquiz organiseren, kijk op dagvandepopquiz.blogspot.com voor meer informatie.

Sprookjesfestival

'Draken verslaan, bergen verzetten, prinsessen wakker kussen...' Dit krijg je allemaal te zien als je naar het sprookjesfestival In Zwolle gaat. Er zijn theatervoorstellingen voor alle leeftijden en in Theater Odeon kun je spelletjes spelen, knutselen of je laten schminken tot een sprookjesfiguur. Voor het programma: zwolsetheaters.nl.

EXIT2019

2019 kun je het beste afsluiten met een knal en dat kan op Exit2019 in Den Bosch. Op dit splinternieuwe festival draaien bekende nationale en internationale dj's de beste house en de lekkerste urban & hardstyle de hele nacht door. Voor de line-up en kaartjes: www.exit2019.nl.

My first festival

Ook een muziekfestival, maar dan nét anders ... in Groningen begint zaterdagochtend hét festival voor de jongsten (van 2- 12 jaar). Hier luister je niet alleen naar muziek van onder meer rapper Snelle, YouTuber Kalvijn en Douwe Bob, maar kun je ook allerlei dingen dóen, zoals gamen, racen, minecraften of boksen tegen een levensgrote boksrobot. www.spotgroningen.nl.

Kerstival

Wil je nog even in kerstsferen blijven, dan kun Museum Catharijne Convent in Utrecht tot 5 januari terecht voor de mooiste kerststal van Europa, een wandelend poppentheater, dansworkshops en natuurlijk veel knutselen en verkleedpartijtjes. www.catharijneconvent.nl.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore