Weekendagenda

Kerst met kids

19 december 2019 11:11 Aangepast: 19 december 2019 12:42
Beeld © iStock

De kerstvakantie is begonnen dus we gaan iets met de kinderen doen: naar het circus, kerstverhalen beluisteren en zelfs een dinofestival bezoeken. Ben je een fan van kerstliedjes, dan zijn er verschillende plekken in Nederland waar je kunt meezingen, van de Messiah tot Stille Nacht.

Verhalenfestival

In Zwolle kun je komend weekend naar wereldberoemde verhalen luisteren. Op 21 locaties in de stad worden in 15 minuten verhalen verteld, uitgebeeld of gespeeld. Er zijn verschillende routes uitgezet, van een sprookjes- of heldenroute (4-12 jaar) tot een route over liefde en wellust (16+). Voor het gehele programma: www.zwolleunlimited.nl.

Wintercircus

Circus Renz reist met een spannende kerst-wintershow door ons land en strijkt komend weekend neer in Maastricht. Met veel dieren – geen wilde natuurlijk –, acrobaten, clowns en jongleurs: echt een ouderwets circus voor de hele familie. www.circusrenzinternational.nl.

World of dino's

In de Brabanthallen zijn 80 levensechte, bewegende, op ware grootte nagebouwde, dino's opgesteld. Een indrukwekkend schouwspel met brullende beesten, berijdbare dinosaurussen, een spannende speurtocht, een plek waar je opgravingen kunt doen en een bioscoop. Fantastisch voor een regenachtige dag: worldofdinos.nl.

Het kerstverhaal

In de Heilige Land Stichting wordt het feest van het licht gevierd. Hier waan je je in de tijd van het kerstverhaal, ga je shoppen in het joodse dorp, wordt het kerstverhaal verteld en is muziek en toneel. Ook is hier de grootste kerststal van Europa! Wil je iets meer weten over wat wij de komende dagen gaan vieren, dan moet je naar het Feest van Licht: feestvanlicht.nl.

Meezingen!

Hou je van zingen, maar gaat zingen in een koor je net iets te ver, dan is de kerst de ideale tijd. Er zijn namelijk overal meezingconcerten. Of het nu gaat om meezingen met de Young Messiah – www.eventsforchrist.nl –, of populaire kerstliedjes, in Chassé in Breda, met de kinderen in Tivoli in Utrecht en natuurlijk in de Heilige Land Stichting, zie boven.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore