Weekendagenda

Een sprookjesachtig weekend

12 december 2019 11:01 Aangepast: 12 december 2019 12:56
Beeld © Staatsbosbeheer

Het weekend staat bol van sprookjes! Of het nu Charles Dickens is in Deventer of Disney in Rotterdam, een feeërieke wandeling door een prachtig Drents bos, duizenden kaarsen in Gouda of koninklijke kerstversiering op Het Loo... Wij gaan op zoek naar sprookjesachtig winters.

Disney on Ice

Als je nu echt eens met het hele gezin naar een spectaculaire show wilt, dat móet je dit weekend naar Rotterdam voor Disney on Ice. Hier worden de sprookjes van Disney verteld al zwierend over het ijs, van Vaiana en Maui, via Frozen tot Sebastiaan en Ariël uit De Kleine Zeemeermin. www.disneyonice.com.

Sprookjesachtige wandeling

In donkere bossen bij het Boomkroonpad in Drenthe waan je je helemaal alleen, totdat er boven je, naast je en onder je kleine lichtjes verschijnen als feeën in de nacht. Deze lichtjes heten Pixi en met hun kleine lichtpulsjes wijzen ze je de weg door het duister... Kijk voor de aanvangstijden op www.staatsbosbeheer.nl.

Dickens Festijn

Een keer per jaar staat Deventer helemaal in het kader van Charles Dickens, je ziet personages uit A Christmas Carol en Oliver Twist, loopt door prachtig gerestaureerde straatjes, ruikt de punch en hoort kerstliedjes door de straten. Het Dickens Festijn is heel populair, dus wees bereid er even voor in de rij te staan (ingang bij de Keizerstraat), maar als je eenmaal binnen bent, waan je je in een andere wereld. dickensfestijn.nl.

Het winterpaleis

Heb je altijd al willen weten hoe de koninklijke familie haar kerst viert? Hoe zij de tafel dekken of hoe de kerstboom er uitziet? Ga dan naar Paleis het Loo. Vanwege de restauratie van het paleis zijn de aangeklede tafels ditmaal bij de stallen opgezet, maar minder koninklijk is het zeker niet! Verder zijn er workshops – bijvoorbeeld kerstversiering maken of servetten vouwen – georganiseerd, is er een kinderatelier en een ijsbaan. www.paleishetloo.nl.

Gouda sprookjesachtig verlicht

Al op vrijdagmiddag begint in Gouda het feest: bandjes, gezellige kraampjes, straattheater en een levende kerststal. Bij het vallen van de duisternis wordt het pas echt bijzonder, want in Gouda gaan dan de lampen niet aan, maar worden kaarsen aangestoken, wel duizenden. Voor het prachtige stadhuis dat alleen verlicht is door kaarsjes leest de burgemeester om 19 uur een kerstverhaal voor en worden gezamenlijk kerstliedjes gezongen. Voor alle activiteiten: goudabijkaarslicht.nl.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore