Weekendagenda

Kerstballen, bier & brute kracht

05 december 2019 14:14 Aangepast: 14 december 2019 16:59
Beeld © iStock

Sinterklaas is nog maar nét vertrokken en de kerst staat alweer voor de deur en dat zie je aan alle kerstmarkten in het hele land. Voor de mooiste kerstmarkt moet je toch echt naar het Limburgse Valkenburg. Daarnaast kunnen we lekker biertjes proeven in Eindhoven, is er een bijzonder circusfestival in Leeuwarden en genieten we van de jonge Rembrandt in Leiden.

De grotten in

Boven het gezellige Limburgse stadje Valkenburg torent de kasteelruïne van Valkenburg uit. Onder de ruïne is al in de 11e eeuw een stelsel van grotten uitgehakt. Toentertijd als vluchtweg voor ridders, nu is er de leukste kerstmarkt van Nederland opgebouwd. Lampjes, kraampjes, sluip-door-kruip-door in totale kerstsfeer: www.kerststadvalkenburg.nl. Ben je op zoek naar een leuke kerstmarkt bij jou in de buurt, ga naar www.kerstmarkten.net.

Bier & Big

Bier en Big is een echt winterfestival met open vuren, eten van de grill en donkere biertjes van 40 brouwerijen uit binnen en buitenland en lekkere muziek. Op het plein voor het voormalige ketelhuis van Phillips in Eindhoven wordt het zaterdagmiddag een knusse, wintserse bedoening. Voor kaartjes: www.bierenbig.com.

Young Rembrandt 

Het is nog steeds het Rembrandtjaar en ook in de geboortestad van 's Nederlands bekendste schilder wordt het gevierd. In Museum de Lakenhal is een interessante expositie met werk uit zijn jonge jaren, vooral uit de tijd voordat hij naar Amsterdam verhuisde. Het museum heeft schilderijen uit de hele wereld bijeengebracht met veel werk dat niet vaak in Nederland wordt vertoond. Een unieke kans! www.lakenhal.nl.

Fuerza Bruta Festival 

Fuerza Bruta betekent 'brute kracht' en krachtig zijn de optredens van deze bijzondere spektakelshow: in de grote industriehal van de Mannen van Staal, aan de rand van Leeuwarden, zie je dansers en acrobaten op bewegende podia, naast en boven je. Je komt bijna ogen tekort om alles goed in je op te nemen. Voor meer info en tickets: fuerzabrutaglobal.com.

Siervuurwerk op het strand

Niks geen vreugdevuren in Scheveningen, maar komend weekend is het wél tijd voor wintervuurwerk: de prachtigste pijlen, mooiste kleuren en niet al te harde knallen. De lucht boven het strand en de zee zullen weer bont gekleurd zijn: www.vuurwerkfestivalscheveningen.com.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore