Weekendagenda

Lachen, lopen & lichtjes

28 november 2019 12:01 Aangepast: 06 december 2019 13:57
Beeld © Janus van den Eijnden

De donkere herfstdagen worden verlicht tijdens het Amsterdam Light Festival, dit jaar spectaculairder dan ooit. Verder kan je cadeautjes vinden op de Sinterklaaspaden van Staatsbosbeheer, zijn er nog kaartjes voor hét cabaretfestival van Nederland en wordt je weekend écht spannend in het Nationaal Militair Museum.

Sinterklaaspaden

Staatsbosbeheer heeft Sinterklaaspaden uitgezet, speciaal voor de kleintjes. Met opdrachten, gedichtjes, snoepgoed en zelfs cadeautjes, maak je een spannende speurtocht door natuurgebieden (Oostvaardersplassen en Almeerderhout), want Sinterklaas is de zak kwijt en samen met een hulppiet ga jij die proberen te vinden. www.staatsbosbeheer.nl. Bij Kasteel Groeneveld is zelfs een speciale Sinterklaasvoorstelling, voor na de wandeling. 

Camerettenfestival

Komend weekend zijn de finales van het Camerettenfestival in Rotterdam. Dit is de gelegenheid om een nieuwe lichting getalenteerde cabaretiers te leren kennen: van mooie liedjes tot rauwe stand-up en alles met een gezonde lading humor. Voor het programma en kaartjes: cameretten.nl.

Opgesloten in een bunker

In het Nationaal Militair Museum kun je je laten opsluiten in een bunker uit de Koude Oorlog. In een speciaal voor het museum gebouwde escape room, waan je je in de jaren 50. Je bevindt je in Bunker 83, de war room, tijdens grote nucleaire dreiging en hierop gaan jij en jouw team reageren, of je nu aan de Russische of Amerikaanse zijde staat. Echt heel spannend! www.bunker83.nl. Bunker 83 maakt onderdeel uit van het NMM, dus als je uitge-escaped bent, zou je eigenlijk ook even door dit fantastische museum moeten lopen: www.nmm.nl.

Amsterdam Light Festival

Er zijn weer lichtjes in Amsterdam. Al voor het 8e jaar zal het oosterlijk deel van het centrum van Amsterdam opgelicht worden door werk van 20 opkomende kunstenaars uit 16 landen. Dit jaar is er gekozen voor het thema DISRUPT!, dus laat je wakkerschudden of geniet gewoon van de prachtige installaties. Voor de kunstwerken, rondleidingen of de wandelroute: amsterdamlightfestival.com.

DNA Ikea

Een speciale tentoonstelling over Ikea? Eigenlijk best logisch, want bijna ieder Nederlandse gezin heeft wel iets van Ikea in huis staan. Maar op de tentoonstelling zie je wat je nog meer kunt doen met die inventieve zelfbouwpakketten van Ikea. Maak van een kast een kunstwerk of van een simpele lamp een fantastische kroonluchter. In Helmond laten negen kunstenaars zien wat zij hebben gemaakt van Ikea-meubels en je zult zeker het Ikea-dna herkennen. www.cacaofabriek.nl.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore