Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Met deze truc vervliegt je parfum minder snel

Als je wakker wordt en je klaarmaakt voor de dag kan een lekkere parfum voor veel mensen niet ontbreken. Maar wat als jouw favoriete parfum heel snel weer vervliegt? Moet je dan overstappen op een andere geur of ligt het ergens anders aan? Met deze handige truc is het in ieder geval verleden tijd.

pH-waarde

Onze huid heeft van nature een zure pH-waarde: de maat waarin de zuurgraad gemeten wordt. De neutrale/normale pH-waarde is 7,0. Ligt deze waarde lager dan dit getal, dan spreken we van een verzuurd lichaam. Is de waarde hoger dan 7,0, dan spreken we van basisch. Als de waarde hoger of lager is dan 7 heeft dit effect op de sterkte van de geur van de parfum die je op je huid spuit. 

Oftewel hoe vetter jouw huidtype is, hoe mooier een parfum zich kan ontwikkelen op de huid en blijft geuren.

Dé truc

Je wilt natuurlijk dat de parfum net zo lekker ruikt op je huid als op een geurstaafje. En daar bestaat een handige truc voor. Masseer een klein beetje vaseline op de plekken waar je de parfum wilt sprayen, zoals de hals, polsen of achter je oren. 

Vaseline breng je aan op je huid, net zoals make-up. Door op de vaseline een beetje parfum te sprayen, blijft de parfum op je huid liggen en kan de zuurgraad de waarde niet verminderen.

Tip: Deze vette onderlaag van vaseline kan je ook vervangen voor een lekkere bodylotion.

Zo ruik je je parfum nóg langer

Daarnaast zijn er nog een paar manieren om je parfum langer te laten geuren. Breng de parfum aan voordat je jezelf aankleedt. De geur verspreidt zich daardoor ook op de kleding en dat is goed, want op kleding blijft de parfum langer zitten dan op je huid.

Ook kun je de parfum aanbrengen op de dunnere huid. Denk wederom aan je hals, je polsen, achter je oren, binnenkant van je pols en je elleboog. Bij de dunnere huid is het lichaamsgedeelte over het algemeen warmer, waardoor de parfum ook langer blijft zitten.

Tot slot kun je kiezen voor parfums met sterke ingrediënten, zoals sterke basisnoten. Hier kun je je het beste over laten informeren bij een parfumerie. Zij zijn op de hoogte van deze ingrediënten en kunnen je de juiste parfum voor jouw huidtype adviseren.

Fotocredits:

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: