Fix it

DIY: Zo herstel je je kapotgevallen make-up

23 april 2021 20:09
Beeld © Gettyimages

Oh nee! Je favoriete bronzer valt op de grond en klapt uit elkaar in duizend stukjes. Wat nu? Gooi 'm in ieder geval niet meteen weg, want met dit simpele trucje geef je 'm eenvoudig een nieuw leven!

Je make-up kapot laten vallen, is nooit leuk. En zul je net zien dat het je favoriete product is. Gelukkig fix jij met onderstaand stappenplan je gebroken poeder make-up weer binnen no time en hoef je dus niet naar de winkel om nieuwe te halen. 

Dit trucje werkt met elk soort poeder make-up zoals bronzer, oogschaduw, poederfoundation of poeder-highlight.

Dit heb je nodig:

  • iets scherps (bijvoorbeeld een mes)
  • vloeistof met hoog alcoholpercentage > 70%
  • keukenpapier
  • oppervlak dat precies in het bakje van je poeder past (om aan te stampen)

Verzamel alles

Het eerste wat je doet nadat de ramp plaatsvond, is het verzamelen van alle stukjes make-up. Met een beetje geluk is je poeder slechts gebroken in een paar brokken, maar mocht het overal liggen, veeg het dan even op en doe het terug in het doosje of bakje waar het oorspronkelijk uit kwam.

Let erop dat je er geen zand of ander viezigheid bij voegt.

Verbrijzelen

Pak een scherp voorwerp zoals een mes en stamp alle poeder fijn, net zo lang tot de grote brokken poeder verdwenen zijn. Dit klinkt misschien als iets wat het alleen maar erger maakt, maar geloof ons: het is nodig om je product weer zo goed als nieuw te krijgen.

Aandrukken

Schenk vervolgens een klein beetje van de alcoholhoudende vloeistof bij de poeder en gebruik dan je vingers of het mes (de onderkant van een lepel werkt ook goed!) om alles aan te drukken. Je kunt het nu een nacht laten staan en morgen weer gebruiken, of de volgende stappen volgen voor het allerbeste resultaat.

Het allerbeste resultaat

Om je poeder volledig glad en goed aangedrukt te krijgen, kun je de poeder in plaats van een hele nacht, ook eerst 15 minuten laten staan. Pak na die 15 minuten een stuk keukenpapier en een vlak voorwerp dat in je poederbakje past, zoals een tube of klein glas. Dit heb je nodig om de poeder compact aan te stampen.

Stamp de poeder aan met het keukenpapiertje er tussen, om ervoor te zorgen dat de poeder weer strak in het doosje komt. Maak de zijkanten van het doosje schoon met een vochtig doekje en laat je product vervolgens een nachtje staan, zodat je morgen weer zorgeloos kunt genieten van je favoriete make-up!

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore