Mode & Verzorging

Last van droge lippen? Zo kom je ervan af

08 januari 2021 20:47
Beeld © iStock

Nu het buiten koud is en binnen de verwarming aanstaat, krijg je sneller last van droge lippen. Niet mooi, maar het voelt vooral niet fijn. Met deze tips zijn je lippen weer als nieuw.

Hoe komt het nou eigenlijk?

Je lippen drogen vooral uit door de winter. 's Winters is er koude gure wind die je lippen doen uitdragen. Ook in huis is er een drogere lucht mede door de verwarming die aanstaat. Maar dat niet alleen, andere veroorzakers zijn:

  • te weinig drinken
  • vitaminetekort
  • UV-straling
  • tandpasta met SLS
  • matte lipstick
  • lipbalsem met geur- en smaakstoffen

Dit kun je er aan doen

Gebruik neutrale lipbalsem

Tegenwoordig heb je heel veel verschillende lipbalsems. Met een kleurtje, geurtje of zelfs een smaakje. Helaas doet dit niet veel goeds voor je droge lippen. Als je je schrale lippen wil verzorgen, kun je het beste kiezen voor een neutrale lippenbalsem. Je kunt ook vaseline of een andere vette crème gebruiken.

Bescherm je lippen

Als je dus naar buiten gaat, is het goed om je lippen te beschermen. Niet alleen tegen de gure wind maar ook tegen UV-straling. Kijk dus ook op er SPF in jouw lipbalsem zit. Je kunt er ook voor kiezen om buiten ook gewoon je mondkapje te dragen. De nadelen van mascne daargelaten... 

Luchtbevochtiger

Aangezien de droge lucht een van de bekendste veroorzaker is, kun je kiezen voor een luchtbevochtiger in huis. Niet alleen goed voor je lippen, dit is sowieso goed voor je huid. Daarnaast kun je in zo'n luchtbevochtiger een geurtje doen, zo ruikt je huis ook nog eens heel lekker. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Heb jij een waterbakje op de verwarming? Let dan op dat je dít niet fout doet

Hydrateer!

Water drinken doet zoveel goeds voor je lichaam en ook voor je uiterlijk. Niet gek dat ook in dit lijstje hydrateren aan bod komt. Schoonheid komt van binnenuit. Goed drinken dus! 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

We drinken bijna allemaal te weinig water, en dat is best wel raar

Scrubben

Om de oude velletjes van je lippen te krijgen, kun je maximaal één keer per week je lippen scrubben. Let er echt op dat je dit niet te vaak doet. Eens per week is echt voldoende. Je hebt speciale lipscrubs maar zachtjes  met een tandenborstel je lippen masseren werkt net zo goed. Ook wat suiker op je lippen smeren doet wonderen. 

Niet likken en afblijven

Voorkom ten alle tijde dat je aan je lip gaat plukken en de velletjes lostrekt. Ook is het ook niet goed om je lippen af te likken. Dit verzacht de pijn misschien, maar dit is tijdelijk. Het zorgt er uiteindelijk alleen maar voor dat je lippen nog meer uitdrogen. Doen ze pijn? Pak dan dus even een balsem of vette crème erbij.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore