Stylingtips

Stap buiten je comfortzone met behulp van deze stylingtips

12 december 2020 19:29 Aangepast: 16 december 2020 12:35

Kom jij na een middagje shoppen ook altijd met dezelfde soort kledingitems thuis? Grote kans dat je vastzit in je comfortzone en moeite hebt hier uit te stappen. Styliste Manon geeft een aantal tips om dit de volgende keer tóch te doen.

Manon is fashion consultant en wij mochten een dagje met haar meelopen. Ze vertelt dat het heel belangrijk is om uit je comfortzone te stappen, voordat je nieuwe kleren past en koopt. Ook is ze zich ervan bewust dat dit niet voor iedereen even makkelijk is en daarom deelt ze een aantal cruciale stylingtips.

1. Houd vast aan je eigen persoonlijkheid

Buiten je comfortzone stappen, betekent niet dat je opeens iets moet kopen wat totaal niet bij je past. Stel jezelf de vraag: 'Hoe zou je jezelf omschrijven in drie woorden?' Houd die woorden in je achterhoofd als je gaat winkelen. 

2. De tweederde regel

Vaak kopen we kleren in setjes en dragen we die setjes steeds op dezelfde manier. Door bijvoorbeeld één van die items te vervangen door een product dat je normaal gesproken niet zou kiezen, kun je al een hele andere look creëren. "Dit noem ik ook wel de tweederde regel", zegt Manon. "Hierbij draag je tweederde binnen je comfortzone en eenderde erbuiten. Zo lijkt dat ene kledingstuk dat je normaal niet zou kiezen ook minder op te vallen."

3. Een kledingstuk op meerdere manieren

Een andere manier om buiten je comfortzone te gaan, is door een vertrouwd kledingstuk te kiezen en daar verschillende combinaties mee te maken, die je normaal niet doet. Stel: je draagt die ene blouse altijd met een strakke spijkerbroek. Probeer 'm dan eens met een leren flared jeans, of een lange rok. Zo zie je dat je dat ene item wat misschien saai leek, ook ineens heel anders af kunt stijlen.

4. Laat je adviseren

Een persoonlijke styliste is niet voor iedereen haalbaar. Gelukkig hebben steeds meer winkels de mogelijkheid tot het inschakelen van een personal shopper. Vaak is dit zelfs kosteloos! Zo kun je je altijd en overal laten voorzien van persoonlijk stylingadvies.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore