Kleding

Kriebeltrui? Hierdoor wordt je kriebelende trui zachter

21 november 2021 21:13

Heb je zo'n heerlijke warme trui in je kast liggen, maar trek je hem nooit aan omdat hij kriebelt? Pak hem er maar snel uit dan. Want met deze tips wordt je trui veel zachter.

Crèmespoeling

Wollen truien kunnen zachter worden met precies hetzelfde als waar jij je haar ook zachter mee maakt: crèmespoeling! Je wollen trui kun je het beste met de hand wassen. Maak de trui nat met koud of lauw water en maak hem vervolgens weer een beetje droog met een handdoek. Breng vervolgens wat crèmespoeling aan op de trui en kneed het zachtjes in. Even laten intrekken zoals je dat ook bij je haren doet, om het vervolgens uit te spoelen. 

Let op: je wollen trui moet je altijd liggend laten drogen. 

Natuurazijn

Een superhandig ‘huis, tuin en keuken’-middeltje dat jij sowieso in je keukenkastje hebt staan. Ook natuurazijn zorgt ervoor dat jouw kriebeltrui zacht wordt. Ga net zoals de crèmespoeling aan de slag, maar spoel het niet uit! Je kan je trui het beste buiten laten luchten om de azijngeur eruit te krijgen. 

De vriezer in

Dan hebben we ook nog een lekkere snelle tip voor je kriebeltrui: leg hem even in de vriezer. Maak de trui een beetje (!) vochtig. Pak een plastic tas en doe hier je trui in. Vervolgens laat je hem een nachtje liggen in de vriezer. De volgende ochtend moet je de trui er voorzichtig uithalen en rustig laten ontdooien. 

Tip: Ook je panty's mogen even de vriezer in. Zo worden ze minder snel statisch én heb je minder kans op ladders. Ideaal! 

Succes! 

Fotocredits

Miniatuurvoorbeeld
Elke week de nieuwste inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore