Ga naar de inhoud
Mode & Verzorging

Zo föhn je je haar zoals de kapper dat doet

Van de kapper komen met prachtig geföhnd haar, maar thuis worstelen met de föhn om dat zelf ook voor elkaar te krijgen... Onze haarstylist Nick laat zien hoe je je eigen haar de kapperslook geeft. En het is makkelijker dan je denkt.

Dit heb je nodig

  • hittespray
  • volumespray
  • föhnborstel
  • serum

In vier stappen mooi haar

1. Hitte spray en volume spray aanbrengen

Je kan het beste je haar in model föhnen als je het net hebt gewassen. Breng eerst een hittespray aan voor extra bescherming. Gebruik daarbij ook een volumespray, je raadt het al, voor meer volume. Smeer het ook goed in op je hoofdhuid. 

Na het douchen heb je handdoekdroog haar en ga je eerst je haar föhnen. Doe dit altijd met de haarrichting mee. Hierdoor wordt je haar mooi glad. Doe je het van onderaf, dan krijg je pluizig haar.

2. In model föhnen

Wanneer het haar bijna helemaal droog is, ga je het in model föhnen met een föhnborstel. Zet eerst de bovenkant van je haar in een clip. Nick begint onderaan het haar, een gaat pluk voor pluk het haar 'polijsten'.

Pak een pluk haar, niet te veel en niet te weinig, en draai met de föhnborstel van je af. Hierdoor gaat het mooi glanzen en krijg je een mooie slag in de punten. Neem de tijd en doe dit met de rest van het haar. Pluk voor pluk.

LET OP: Soms kan het bovenin het haar nog wat vochtig zijn, dit gaat dan straks alsnog pluizen. Zorg dus dat je de borstel hoog inzet.

3. Krullen met kleefrollers zetten

Aan de bovenkant willen we juist volume creëren. Daarom zet Nick hier twee krullen in met kleefrollers. Verdeel het haar bovenop het hoofd in twee delen. Voor en achter.

Föhn het haar met de föhnborstel, zoals je net deed. Wanneer het haar nog warm is, zet je er een kleefroller in. Laat het haar vervolgens even afkoelen en haal dan de kleefroller er weer uit. 

4. Serum aanbrengen

Nu je haar mooi in model zit, wil je natuurlijk wel dat het zo blijft. Daarom gebruikt Nick als laatste stap een serum. Dit helpt voor de glans maar werkt ook vochtwerend.