Mode & Verzorging

Zo verwijder je make-up vlekken uit je kleding

10 oktober 2020 20:11

Na een lange dag in de make-up te hebben gezeten, is het echt niet gek dat er make-up op je kleding is gekomen. Foundation in je kraag, lipstick op je mouw en zelfbruiner op je broek. Met deze tips krijg je alle make-up vlekken uit je kleding.

Foundation

Hierbij ligt het er wel aan of je poeder foundation gebruikt of een vloeibare foundation. Als je poeder foundation gebruikt, blaas dan eerst het poeder van je kledingstuk af. Maak dan een mengsel van witte wijnazijn en water. Laat wat druppels op je kledingstuk vallen met een lepel en wrijf het voorzichtig in met de lepel. Was het kledingstuk daarna nog even in je wasmachine.

Gebruik je vloeibare foundation en heb je een vlek gekregen? Pak dan het scheerschuim er maar weer bij. Spuit wat scheerschuim op de vlek en smeer het uit. Spoel de vlek goed uit en herhaal de behandeling als de vlek er nog niet helemaal uit is. 

TIP: Wist je dat je echt heel veel kan schoonmaken met scheerschuim? Lees het hier! 

Eyeliner of mascara

Doe jij eerst je make-up op en kleed je je dan pas aan? Tja, dan heb je wel meer kans op een mascara of eyeliner-vlek. Let op dat eyeliner vaak wel veel vetter is dan mascara. Beide kan je er het beste uit krijgen met pure alcohol. Pak daarom de ontsmettingsalcohol erbij (die je ook voor wondjes gebruikt) en dep voorzichtig op de vlek. 

Gebruik nooit (!) make-up remover, hoe logisch het ook klinkt. In make-up remover zit namelijk een vettige olie en dan maak je de vlek alleen maar erger. 

Lipstick

Als je toevallig net een dikke smakkerd op je witte blouse hebt gezet, zorg dan eerst dat de overtollige lipstick van de blouse af gaat. Dit doe je door met een tissue voorzichtig te deppen. 

Wanneer je gaat wassen, geef de vlek dan een voorbehandeling door er wat vloeibaar wasmiddel op aan te brengen. Spoel het wasmiddel uit. Als de vlek er nog niet helemaal uit is, doe het dan nog eens. Was het kledingstuk daarna zoals normaal. 

Ben je onderweg? Dan kan je de vlek al bewerken met ontsmettingsalcohol, dit heb je tegenwoordig altijd binnen handbereik. Doe het een beetje op een watje of schone doek en dep de vlek. Probeer niet te wrijven, want dan wrijf je de vlek in de kleding. 

Zelfbruiner

Een ongelukje met zelfbruiner zit echt in een klein hoekje. Je kan snel vlekken krijgen op je handdoek of in bed, maar ook op je kleding. Geknoeid? Spoel de vlek eerst uit met koud water en draai het kledingstuk vervolgens binnenstebuiten. Pak een sponsje erbij en smeer de vlek in met wat afwasmiddel. Je kan daarna het kledingstuk gewoon wassen in de wasmachine.

Fotocredits

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore