Mode & Verzorging

Zo maak je zelf beach waves met een krultang

25 september 2020 17:33

Als je net van de kapper komt, is je haar vaak prachtig gestyled. Maar hoe doe je dit nou zelf? Dat laat haarstylist Nick van ons eigen Beauty Team je zien.

De beach look is de meest populaire stylemethode. Het geeft een nonchalante look en veel volume. Dit kan jij thuis ook gewoon doen met een krultang! 

Naast een krultang heb je een hittebeschermer nodig om je haar te beschermen. Voordat je begint spray je eerst je haar in met een hittebeschermer. Breng dit op je haar aan voordat je met de krultang aan de slag gaat. 

Daarnaast is het ook slim om een volumepoeder of droogshampoo te gebruiken om meer volume in het haar te krijgen. Droogshampoo houdt je haar net wat luchtiger en poeder maakt het echt wat stugger. Het is dus net wat je zelf fijn vindt!

We gaan aan de slag met de krultang. Pak een pluk haar van ongeveer 3 bij 3 centimeter. Niet te veel haar, maar ook niet te weinig. Spray het nog eens in met hitte bescherming.

Draai vervolgens het plukje en draai hem nog eens om de krultang heen. Houd ongeveer 5cm haar over aan de onderkant. Wacht zeven seconden en haal dan de krultang er weer uit. 

LET OP: Laat de krul niet meteen hangen, want dan verliest het zijn vorm. Houd de krul even in je hand zodat het kan afkoelen. Wanneer het haar is afgekoeld laat je het haar hangen.

Zo ga je door met de rest van het haar. De voorkant lukt altijd wel maar de achterkant is de grootste uitdaging. Verdeel je haar in twee delen en breng ze naar voren zodat je er goed bij kan. 

Klaar!

En toen was er opeens heel veel volume. Ga met je handen door je haren en doe er nog wat droogschampoo of volumepoeder in. Hoe vaker je het goed, hoe makkelijker het gaat. 

 

Fotocredits

Headerfoto: Tim Mossholder via Unsplash

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore