Mode & Verzorging

Nooit meer last van statische kleding

17 september 2021 20:45

De herfst hangt al een beetje in de lucht en de verwarming gaat straks weer aan. Hierdoor krijg je een drogere lucht in huis en dat betekent ook: statische kleding. Wij geven tips hoe je daar vliegensvlug vanaf komt.

1. Raak geaard metaal aan

De snelste manier om van elektrische lading af te komen, is door geaard metaal aan te raken. Denk aan verwarmingsbuizen, waterleidingen en een metalen hek dat in de grond staat.

2. Pak een metalen kledinghanger

Heb je een metalen kledinghanger in de kast hangen? Pak deze er dan bij. Door met de kledinghanger (voorzichtig) over je kleding te strijken, verwijder je de elektrische lading. Geen statische kleding, geen statisch haar. 

Als je je wollen trui al aan hebt en je merkt dan dat hij statisch is, ga dan niet met de kledinghanger over je trui heen. Maar ga er onderdoor. Dus houd de kledinghanger tussen je huid en je kleding. 

3. Even in de vriezer

Raar maar waar: leg je kledingstuk een half uur in de vriezer. Dit is genoeg om je kledingstuk te ontdoen van de elektrische lading. Bovendien is het ook erg goed voor je panty's, dus die kun je er standaard even inleggen, hierdoor krijg je minder snel ladders en gaan ze langer mee.

4. Bodylotion

Niet zozeer last van elektrische schokken? En vind je het vooral vervelend als de kleding aan je lichaam blijft 'plakken'? Smeer je huid dan in met bodylotion. Hier door heeft de elektrische lading geen kans meer. 

Fotocredits

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore