Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Gele zweetplekken in je kleding? Zo verwijder je ze!

We hebben ze liever niet, maar soms ontkom je er niet aan na een dag hard werken of intensief sporten: gele zweetplekken in je kleding. Zeker in witte shirts en overhemden is dit een veelvoorkomend probleem. Maar met deze twee wondermiddeltjes verwijder je die smoezelige vlekken heel gemakkelijk!

Terugkerende wondermiddelen voor veel schoonmaakklusjes zijn toch wel baking soda en citroen. En ook in dit geval zijn deze producten onmisbaar. De werkwijze is heel simpel, maar wel verschillend per product. 

Baking soda

Door drie delen baking soda met één deel water te mengen ontstaat er een papje, wat je vervolgens over de vlekken heen wrijft. Laat dit ongeveer twee uur intrekken en wrijf het shirt daarna eventueel nog in met een beetje wasmiddel. Stop het daarna gewoon in de wasmachine met je overige was en de kans is groot dat de vlek daarna verdwenen is. 

Citroensap

De citroenmethode gaat net even anders, maar is minstens zo makkelijk. Meng je normale wasmiddel met een glas citroensap en stop het in de wasmachine. Stel je gebruikelijke (witte) wasprogramma in en de kleding komt er weer friswit uit. Je kunt eventueel ook van tevoren de gele vlekken insmeren met citroensap voordat je het in de machine stopt, óf een emmer vullen met warm water en een half glas citroensap waar je het kledingstuk een nachtje in laat weken. 

Wist je dat...

...baking soda niet alleen zweet aan kan pakken, maar ook koffie en roestvlekken in kleding? 

Tip: Zijn de vlekken echt hardnekkig, dan is je laatste redding misschien wel (verdunde) bleek. Maar pas op met de hoeveelheid, want bleek is heel hardnekkig!

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: