Van onze partner Bolletje

Satvika wil van haar plankenkoorts af

05 maart 2021 11:59 Aangepast: 05 maart 2021 14:05

Zolang ze zich kan herinneren droomt Satvika Benistant ervan om zangeres te worden. Er is alleen één probleem: ze durft niet voor publiek te zingen… In The voice of Holland Ontbijtsessies gaat oud-winnares Maan met Satvika aan de slag om haar over haar podiumvrees heen te helpen.

Het elfde (!) seizoen van The voice of Holland is alweer in volle gang en wordt elke week ouderwets goed bekeken. Nieuw dit jaar zijn de The voice of Holland Ontbijtsessies waarin oud-winnares Maan vier talenten een laatste duwtje in de rug geeft om hun zangtalent verder te ontplooien. Maan geeft tips om hun zenuwen in bedwang te houden, soepeler te bewegen op het podium of eigen liedjes te schrijven.

Open podium

Satvika Benistant is 28 jaar en (“zo goed als”) geboren en getogen in Amsterdam. Ze zingt al van kleins af aan en haar mooiste jeugdherinneringen zijn de keren dat ze meedeed aan het open podium op de middelbare school. Satvika: “Gek genoeg had ik toen helemaal geen last van plankenkoorts, ik vond die optredens echt geweldig.”

Pedagogiek

Toch leek het haar niet realistisch om van zingen haar beroep te maken, dus besloot ze pedagogiek te gaan studeren. Satvika: “Van huis uit heb ik meegekregen dat het belangrijk is om een opleiding te volgen, dus heb ik pedagogiek afgemaakt en ook een tijd als pedagoog gewerkt.”

Energie om te zingen

Dit bleek Satvika niet gelukkig te maken en na een carrièreswitch is ze nu werkzaam in HR. “Dit werkt maakt me veel gelukkiger en zorgt er ook voor dat ik weer meer energie heb om in zingen te steken.” Ze plaatst nu bijvoorbeeld regelmatig covers op Instagram, maar ‘live’ zingen voor publiek durft ze nog niet. De Ontbijtsessies kwamen voor Satvika dus op het juiste moment.

Ochtendstond heeft goud in de mond

De Ontbijtsessies met Maan vinden, de naam zegt het al, plaats in de vroege ochtend. Een heel bewuste keuze, omdat uit onderzoek gebleken is dat we in de ochtend het meest productief zijn. De eerste uren van de dag zijn dus het moment bij uitstek om nieuwe dingen te leren. Maar wel pas na een gezond en voedzaam ontbijt natuurlijk.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Iris wil liedjes leren schrijven

Kleding maakt de vrouw

Om Satvika over haar podiumangst heen te helpen gaat Maan vooral aan de slag met haar zelfbewustzijn en zelfvertrouwen. Hoe wil Satvika zich profileren als artiest? En omdat kleding daar een belangrijke rol in speelt, heeft Maan haar styliste Diana Theys meegenomen. Met z’n drieën gaan ze aan de slag met als doel: Satvika stralend en zelfverzekerd voor publiek laten zingen.

Nieuwsgierig? Bekijk aflevering 3 van de The voice of Holland Ontbijtsessies hier: 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore