Van onze partner Bolletje

Iris wil liedjes leren schrijven

26 februari 2021 10:30 Aangepast: 26 februari 2021 10:33

Iris Lengkeek timmert al aardig aan de weg als zangeres, maar wil graag beter worden in het schrijven van liedjes. In de The voice of Holland Ontbijtsessies helpt oud-winnares Maan haar hier graag bij.

Het elfde (!) seizoen van The voice of Holland is alweer in volle gang en wordt elke week ouderwets goed bekeken. Nieuw dit jaar zijn de The voice of Holland Ontbijtsessies waarin oud-winnares Maan vier talenten een laatste duwtje in de rug geeft om hun zangtalent verder te ontplooien. Maan geeft tips om hun zenuwen in bedwang te houden, soepeler te bewegen op het podium of eigen liedjes te schrijven.

Productief

The voice of Holland Ontbijtsessies dus. De naam zegt het al, deze sessies met Maan vinden ’s ochtends plaats. De ochtend is namelijk het moment bij uitstek om aan jezelf te werken en nieuwe dingen te leren. Sterker nog: de eerste twee uur nadat je bent opgestaan zou je volgens wetenschappelijk onderzoek het meest productief zijn. Een gezond en voedzaam ontbijt draagt hier natuurlijk ook aan bij. Maan nodigt Iris daarom uit aan een uitgebreide ontbijttafel om daarna samen aan de slag te gaan.

Dit is Iris…

Iris Lengkeek (artiestennaam Iris Noëlle) is 25 jaar en woont in Amersfoort. Ze zingt al sinds ze klein is en deed op haar vijftiende mee aan een televisieprogramma. “Toen ik hierna gevraagd werd om op te treden voor een benefietconcert voor Kika, wist ik zeker dat ik van zingen mijn beroep wilde maken.” Iris nam zanglessen en werd steeds vaker gevraagd voor optredens. “Toch vond ik het iets te riskant om alleen op zingen in te zetten, dus ben ik internationale bedrijfscommunicatie gaan studeren. Door die studie kwam het zingen tijdelijk op een lager pitje.”

Op een onbewoond eiland

Totdat Iris na haar studie op reis ging naar Azië. “Ik was op een onbewoond eiland en één van de andere reizigers die daar was begon gitaar te spelen. Ik zong meteen mee en op dat moment wist ik: zingen is echt wat ik het allerliefste doe.” Na haar reis deed Iris mee aan The voice of Holland en sindsdien kan ze prima leven van de muziek. “Nu door corona natuurlijk even niet, maar daarvoor ging het heel goed.” Elke week plaatst Iris een nieuwe cover op haar YouTube-kanaal. In taal variërend van Nederlands en Engels tot Italiaans en Javaans.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Maan helpt Daan met losgaan

Liedjes schrijven

Iris doet mee aan de Ontbijtsessies omdat ze vastloopt bij het schrijven van haar eigen liedjes. “Een beginnetje lukt vaak wel, maar om het dan verder uit te bouwen vind ik lastig. Ik begin dan aan mezelf te twijfelen en maak liedjes daardoor nooit af.” En wie kan Iris daar beter bij helpen dan singer-songwriter Maan?

Hoe Maan dit doet en wat het resultaat hiervan is zie je in de The voice of Holland Ontbijtsessies, bekijk hier aflevering 2:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore