Ga naar de inhoud
Liefdesles

Ilvy: 'Remco ziet mijn overleden man niet als een bedreiging'

Beeld © Annet van den Ende

Iedere week delen we een openhartige en goudeerlijke liefdesles van een lezer. Omdat de liefde alleen maar mooier wordt als je deelt. Hoeveel liefde kun je voelen in je leven? Ilvy’s (35) man Tim overleed tien jaar geleden. Nu heeft ze een relatie met Remco en is er nog altijd ruimte genoeg voor Tim.

"Van alle mensen die ik gezien had op mijn eerste stagedag, bleef Tim me het meest bij. Hij was de zoon van de baas en liet al snel blijken dat hij me leuk vond. Maar iemand die volledig beschikbaar voor me was en me op een voetstuk zette, daar moest ik niks van hebben. Nee, ik bleef liever nog even doorrommelen met verschillende mannen om bij te komen van een relatie met een ongrijpbare geliefde van dik dertig jaar ouder."

Stormachtig

"Pas toen Tim terugkrabbelde, ging ik zien hoe leuk hij was. Ik herinnerde hem aan het wijntje dat hij eens had voorgesteld en daar schrok hij van. Hij was aan het daten met een ander en stopte daarmee toen ik vertelde dat ik serieus was. Daarna ging het snel. Acht maanden later woonden we samen, twee jaar later zijn we getrouwd en weer een jaar later werd onze dochter Emma geboren."

"Ondertussen stopte hij in het familiebedrijf en verhuisden we naar Zwolle. Het was altijd stormachtig in onze relatie. We deden gewoon wat goed voelt. Nu denk ik dat we onbewust hebben aangevoeld dat de tijd die we samen hadden niet zo lang zou zijn. Tim en ik waren echt dikke maatjes en deden veel samen."

Renske:
Vorige week:
Renske: 'Ik heb liever een knuffel dan seks met mijn man'

"Toen hij zich niet fit voelde, dacht de huisarts dat het stress was en dat hij maar een paracetamol moest nemen. Maar hij viel steeds meer af en werd op de eerste nacht in ons nieuwe huis zo beroerd dat we naar het ziekenhuis gingen. Ze dachten aan tropische ziektes, infecties en uiteindelijk kanker."

Foute boel 

"‘s Middags kregen we de uitslag van de CT-scan en Tim voelde al dat het niet goed was. Helaas kreeg hij gelijk. Ze zagen zo’n uitgebreide kanker, die leren ze in de boekjes niet eens. De grond zakte onder onze voeten vandaan. We hadden een dochter van vijf maanden oud, en een heel leven voor ons, dachten we. Tim was meteen verslagen en ik was juist heel strijdbaar. Twee totaal verschillende manieren van omgaan met dit nieuws tussen twee zulke goede maatjes."

"Hij was helemaal in zichzelf gekeerd en ik ging naar buiten toe. Ik was hem eerst emotioneel kwijt en zou hem ook fysiek kwijtraken. Er bleek namelijk niks meer aan te doen en tien weken later is Tim overleden. Ik gaf nog borstvoeding, zat vol hormonen en ging me vastklampen aan het leven."

'Remco is de eerste man die Tim niet eng vindt'

"Een tijdje na Tims overlijden ging ik weer daten, maar eigenlijk kon ik dat nog helemaal niet. Ik belde die veel oudere jeugdliefde weer, datete een tijdje met een getrouwde collega en was uiteindelijk goed klaar met alle net-niet-relaties. Ik besloot me te focussen op mijn dochter, kocht een nieuw huis en ben bewust alleen geweest."

"Ik sloot me aan bij de kunstcommissie op mijn werk en daar ontmoette ik Remco. Hij viel me meteen op, ook al zijn we heel andere types. Tijdens een atelierbezoek voelde ik ineens dat ik hem wilde zoenen. Hij haalde mij voor dit atelierbezoek thuis op, liep binnen en ineens hoorde ik Tims stem: 'Dit klopt'."

Trofee

"Inmiddels zijn we 3,5 jaar samen en is het dikke mik, ook al is het echt niet altijd makkelijk. Hij is wat ouder dan ik en jarenlang alleen geweest, en hij krijgt met mij twee vrouwen voor de prijs van een. Met een meisje erbij die ook gewend is om zeven jaar lang alle aandacht te krijgen. We komen allebei uit een ander nest en ik ben best veeleisend, in de zin dat ik mijn geliefde graag op een voetstuk plaats, maar dat andersom ook fijn vind."

"We zijn daar echt anders in, maar het lukt ons mooi wel. Remco is ook de eerste man die Tim niet 'eng' vindt en mij niet ziet als een soort trofee, maar 'mij' echt ziet. Tim is mijn man, en de vader van mijn dochter, en Remco ziet dat niet als een bedreiging. Hij vraagt niet of ik hem met Tim vergelijk, en hij kan alle vragen en gesprekken aan."

Anita:
Lees ook:
Anita: 'Hij vond het niet nodig alimentatie te betalen'

"Ik denk dat ik zeker een keer of vier per dag nog over Tim praat, met hem of mijn dochter of wie dan ook, en dat is nooit een probleem. Door mijn fijne relatie met Remco, werd ik ook opnieuw geconfronteerd met de rouw. Pas toen ik een gezonde relatie kreeg en weer kon gaan bouwen aan de toekomst, merkte ik pas hoe moe ik was."

"Ik kon ineens weer de teugels laten vieren, ineens wel ‘s avonds de deur uit. Ook het besef dat Remco nooit een vader zal zijn zoals Tim dat was, hoeveel hij ook van haar houdt, deed veel met me. Hij kan nooit die onvoorwaardelijkheid voelen die ik voel. Het mooie is, het mag er allemaal zijn met Remco. We praten erover, we voelen en er is ruimte genoeg voor alles. Iemand die overleden is staat op een voetstuk en die moet je daar ook willen laten. En dat kan Remco. Trouwen voor de wet zal ik niet meer doen denk ik, maar ik zou wel graag met Remco de liefde willen vieren."

Gezocht: Liefdeslessen 

Voor de rubriek Liefdesles op RTL Nieuws Lifestyle zoeken we mooie, kwetsbare, grappige, inspirerende en goudeerlijke liefdeslessen. Een inzicht, een reflectiemoment. Liefst met hand in eigen boezem. Bleek je uiteindelijk zelf degene met bindingsangst? Had je nooit voor de liefde moeten emigreren of bleek een samengesteld gezin toch een illusie? Journalist Hanneke Mijnster wil je er graag alles over vragen. Vertellen mag anoniem. Mail naar: hanneke.mijnster@rtl.nl.