Ga naar de inhoud
Liefdesles

Hester: 'Ik heb mijn nieuwe liefde gemanifesteerd'

Beeld © Annet van den Ende

Iedere week delen we een openhartige en goudeerlijke liefdesles van een lezer. Omdat de liefde alleen maar mooier wordt als je deelt. ​​​​​​​Vaak wordt gezegd dat je de liefde niet moet zoeken, maar dat-ie je overkomt. Niet voor Hester (42). Op een dromerige nieuwjaarsdag omschreef ze in een boekje precies de liefde die ze wilde, en een half jaar later liep die zo haar leven binnen.

 

"Je zou het manifesteren kunnen noemen, maar dat vind ik zo’n hippe goeroeterm. Feit is wel dat ik nooit eerder zo eerlijk aan mezelf heb geformuleerd wat voor liefde ik mezelf gun. Het was rond nieuwjaarsdag en ik opende de Happinez Planner die ik van een vriendin had gekregen."

Urenlang schrijven

"Heerlijk vind ik dat. Plannetjes maken, doelen en dromen opschrijven. Ieder project in een nieuw boekje, en vaak nog met speciaal gekochte pennetjes ook. Dit boekje bleek een bijzondere, want er stonden niet alleen lege pagina’s in, maar ook een paar rake vragen. Wat wil ik? Waarom wil ik dit? Wat is hiervoor nodig?"

"Uren zat ik te schrijven. Ik wilde graag een gelijkwaardige liefde, met veel contact, veel humor en vooral, ook al zo’n goeroewoord, verbinding. Het ging niet om hoe m’n geliefde eruit moest zien, van welke muziek ze moest houden of dat ze minstens even groot moest zijn als ik. Nee, het ging vooral om hoe ik me naast iemand zou voelen."

Gilles:
Vorige week:
Gilles: 'Nu ik met pensioen ben, heeft mijn vrouw geen tijd voor me'

"Een paar maanden later struinde ik wat op Tinder en zag ik een foto van Manon. Blonde krullen, speelse blik. Ik moest al glimlachen toen ik haar zag. We leken zelfs een beetje op elkaar, qua coupe en stijl. We bleken meteen een match en ik vroeg haar of de barman in de kroeg zou denken dat we dezelfde kapper hadden."

Biertje op het strand

"Zo begon een potje tof doen van twee kanten en spraken we zonder nauwelijks een woord te wisselen af voor een biertje aan het strand. In de aanloop naar de date stuurden we elkaar af en toe een liedje, die aan beide kanten verrassend goed vielen gelukkig, en met precies nul verwachting zat ik een paar dagen later op haar te wachten in de zon."

"Ze kwam aanlopen en ik zag meteen: helemaal mijn type. Mooie snoet, beetje stoer, grote bek. En een gouden hartje, bleek later. Maar zelfs dat is inwisselbaar. Het meest onder de indruk was ik van hoe fijn ik me voelde bij haar. Naast haar. Gelijkwaardig en honderd procent mezelf. Hoewel zij uit het hoge noorden komt en ik toog in het zuiden, groeiden we op met veel gelijkenissen."

Yannah:
Lees ook:
Yannah: 'Sinds de scheiding zocht ik noest naar liefde'

"We spraken uren en lachten en deelden opvallend veel kwetsbaarheden, maar het gevoel dat ze me wilde zoenen had ik niet. Toch wist ik zeker dat ik Manon graag in mijn leven wilde, desnoods als vrienden. En hoewel ik aan het einde van die eerste date mijn fiets pontificaal tussen ons in reed, om iedere twijfel voor een kus te kunnen voorkomen, voelde ik aan alles dat we elkaar weer zouden zien."

Goeroes 

"En zo ging het ook. De dagen erna begonnen we steeds meer te appen, steeds meer liedjes te sturen en steeds meer te delen. Ze nodigde me uit in een wijnbar, met gierende zenuwen, en bij mij toch ook een onverklaarbaar vertrouwen, stelden we elkaar daar honderd vragen. Twee glazen later zoenden we alsnog. Bij jou wil ik zijn, voelde ik. Date drie, vier en vijf volgden en dat gevoel bleef. Bij jou wil ik zijn."

"Toen een vriendin vroeg wat dat dan was, noemde ik een heel rijtje pluspunten op en ineens realiseerde ik me dat dat precies mijn lijstje uit mijn Happinez Planner was. Ik wist voor het eerst zo goed wat ik wilde en hoe ik me wilde voelen, dat ik het blijkbaar in het contact met Manon kon herkennen. Inmiddels hebben we verkering (zij vroeg het!) en tellen we voor de grap en een lichte voorzichtigheid de dates nog even door. En dat is prima. Al tellen we tot date duizend. Manon hangt als een warme jas om mijn hart, maar met de luchtigheid van een zomerjurk. We zitten in de wittebroodsweken en iedereen mag het weten. Wat de goeroes er ook van zeggen."

Gezocht: Liefdeslessen 

Voor de rubriek Liefdesles op RTL Nieuws Lifestyle zoeken we mooie, kwetsbare, grappige, inspirerende en goudeerlijke liefdeslessen. Een inzicht, een reflectiemoment. Liefst met hand in eigen boezem. Bleek je uiteindelijk zelf degene met bindingsangst? Had je nooit voor de liefde moeten emigreren of bleek een samengesteld gezin toch een illusie? Journalist Hanneke Mijnster wil je er graag alles over vragen. Vertellen mag anoniem. Mail naar: hanneke.mijnster@rtl.nl.