Ga naar de inhoud
Liefdesles

Kevin: 'Ze is achttien jaar ouder, maar voor mij is dat geen probleem'

Beeld © Annet van den Ende

Iedere week delen we een openhartige en goudeerlijke liefdesles van een lezer. Omdat de liefde alleen maar mooier wordt als je deelt. Een gesprek van twee minuten was genoeg voor Kevin (21) om de achttien jaar oudere Linda later nog eens te contacten. "Ze probeerde het contact af te kappen, maar ik hield vol. Gelukkig maar."

"We waren allebei vrijwillig molenaar in opleiding en zo kwam ik haar tegen. Tijdens een lesdag, en ik vond haar wel leuk. Een tijdje later ontstond er een conflict in de groep en vertrok ze, waarop ik besloot om haar via Facebook Messenger een berichtje te sturen en een hart onder de riem te steken. Ik wilde graag haar kant van het verhaal weten zei ik, maar dit was ook gewoon een mooie manier om in gesprek te raken, natuurlijk. We chatten wat op en neer en ik merkte dat ze het contact wilde afkappen."

Single 

"Ik ging extra mijn best doen en vroeg uiteindelijk of ze een man en kinderen had. Toen ze single bleek, pakte ik door en nodigde ik haar uit om eens bij mij op de molen te komen kijken. Ze bedankte me hartelijk en kwam. Gelukkig. Waar zij het eerst nog zag als een collegiaal bezoek, waarbij we over het vak zouden praten, liet ik blijken dat ik er ook een persoonlijke draai aan gaf."

"Ik had haar al gewaarschuwd dat ik haar een knuffel zou geven als ze kwam, en dat deed ik dus ook. Die omhelzing voelde meteen goed. Het was een zonnige dag, en na een rondje door de molen gingen we buiten zitten kletsen. Ik schoof steeds een stukje dichterbij en aan het einde van de dag hebben we gezoend. Een week later spraken we weer af en ben ik blijven slapen."

Linde:
Vorige week:
Linde: 'Dit had ik nodig: liefde vinden op de ouderwetse manier'

"Zij was nog een beetje in dubio, maar merkte wel dat de liefde begon te groeien. Ik snap wel dat zij terughoudend was, natuurlijk. Het leeftijdsverschil liegt er niet om. Maar voor mij is het geen probleem. Eerder had ik ook al een relatie met een vrouw die een stuk ouder is. Al sinds ik een jaar of zes was, kan ik beter overweg met mensen die een stuk ouder zijn dan met leeftijdsgenoten. Die levenservaring past mij wel. Ik ben veel gepest als kind, en na de scheiding van mijn ouders toen ik twaalf was, ben ik veel verhuisd. Misschien voelt de vastigheid die zij mij biedt daarom wel zo fijn."

'Het mooie is dat zij haar wilde jaren heeft gehad en we nu lekker samen kunnen huismussen'

"Drie maanden later verhuisde ik van de flat van mijn moeder naar Linda’s huis, al noemt zij het nog steeds logeren. Maar dat heeft meer met haar uitkering te maken dan met mij. We zijn tegenpolen, zo op het eerste gezicht. Linda is niet alleen ouder, maar ook een stuk kleiner dan ik, blond en blauwe ogen en een plaatje om te zien. Ze heeft veel gefeest, veel gerookt en veel gedronken, terwijl ik niets geef om uitgaan."

"Het is mooi dat zij haar wilde jaren al heeft gehad en dat we nu lekker samen kunnen huismussen. Spelletjes spelen en puzzelen bijvoorbeeld, heerlijk. We komen heus nog wel ergens hoor, daar niet van. Steden bezoeken doen we bijvoorbeeld allebei graag. We houden allebei van goed eten en gaan het liefst elke maand wel een paar keer naar een goed restaurant. Als ik soms een weekend weg ben, spreekt zij met vriendinnen af, maar we zijn vooral op elkaar gericht. Dat is wat liefde met je doet blijkbaar."

Mieke:
Lees ook:
Mieke: 'Tijdens de vechtscheiding ontdekte ik pas dat hij narcist is'

"Af en toe krijgen we wel blikken op straat, en ik ben op het terras wel eens aangesproken door iemand die dacht dat ik met mijn moeder was. Ach ja. De meeste vooroordelen gaan gelukkig langs me heen. Mijn ouders zijn alleen maar blij voor me, en die begrijpen ook wel waarom juist een oudere vrouw beter bij me past. Haar moeder is ook blij voor ons, gelukkig."

"We hebben het goed samen, en ik vind het vooral fijn dat ik bij haar helemaal mezelf kan zijn. Binnenkort gaan we samen reizen, daar kijk ik ook wel naar uit. En de toekomst? Geen idee. Zij is nogal sceptisch over trouwen, maar we dragen wel een relatiering. En wat ik heel lang niet kon, lukt me door haar wel: van mezelf houden. Dat is toch alles?"

Gezocht: Liefdeslessen 

Voor de rubriek Liefdesles op RTL Nieuws Lifestyle zoeken we mooie, kwetsbare, grappige, inspirerende en goudeerlijke liefdeslessen. Een inzicht, een reflectiemoment. Liefst met hand in eigen boezem. Bleek je uiteindelijk zelf degene met bindingsangst? Had je nooit voor de liefde moeten emigreren of bleek een samengesteld gezin toch een illusie? Journalist Hanneke Mijnster wil je er graag alles over vragen. Vertellen mag anoniem. Mail naar: hanneke.mijnster@rtl.nl.