Ga naar de inhoud
Liefdesles

Jurjen: 'Het meeste geluk had ik met ouderwetse contactadvertenties'

Beeld © Annet van den Ende

Iedere week delen we een openhartige en goudeerlijke liefdesles van een lezer. Omdat de liefde alleen maar mooier wordt als je deelt. Het liefdesleven van Jurjen (48) gaat niet van een leien dakje. Slechts twee keer kwam het tot een serieuze relatie. Toch blijft hij positief. En daar is hij trots op.

"Ik ben nu negen jaar vrijgezel en wil liever niet het jubileum van een decennium halen. Ik heb wel liefdes gekend, hoor. Zo was mijn eerste serieuze relatie met een vrouw die heel lief was en er prima uitzag. Maar we matchten niet op andere vlakken. Ze was niet echt een goede gesprekspartner en was ook niet bezig met wat er allemaal in de wereld gebeurde.

Dan kun je nog zo lief zijn, maar als we niet samen kunnen discussiëren en kunnen lachen, dan komen we niet vooruit. Na een tijdje hielden we het voor gezien en verloor ik mijn hart aan een vrouw die uitgebreid bleek vreemd te gaan en ook nog eens vond dat ze best hardhandig tegen me mocht doen als ze kwaad was. Dat was na een paar maanden over, dus niet echt een relatie te noemen."

Bauke:
Vorige week:
Bauke: 'Ze was niet alleen mijn ex, maar ook mijn beste vriend'

"Zo’n twintig jaar geleden kreeg ik een nieuwe vriendin. Deze vrouw wist wel wat er speelde in de wereld en en ook al waren onze karakters totaal verschillend, we zetten de relatie voort. Na een paar jaar gingen we samenwonen en kregen we een kind. Een heel leuke tijd, waarin ik hoopte dat onze karakters wat meer naar elkaar toe zouden groeien."

Liken en chatten 

"Helaas was dat niet zo. Twaalf jaar later ging het alsnog uit. Omdat het niet meeviel om allebei nieuwe woonruimte te vinden, hebben we nog zeker samen een jaar onder één dak doorgebracht. Dat was niet fijn, want toen zij al een nieuw liefje had, zat ik thuis op ons kind te passen. Ik heb me direct na relatiebreuk ingeschreven op datingsites. Eerst op Lexa. Ik ben een half jaar lid geweest voor veel geld en heb er geen één contact aan overgehouden, laat staan een date. En ik maar liken en chatten naar die vrouwen.

Daarna stapte ik over naar Paiq, maar daar heb ik veel teleurstellingen opgedaan in de dames. Ze keken de kat uit de boom, reageerden zelden op mijn berichten en toonden nauwelijks initiatief. En ook al hadden ze weinig te bieden en waren ze niet echt populair vanwege hun uiterlijk of drie of meer kinderen, ze hadden allemaal een eisenlijstje van hier tot de Olympische Spelen."

'Ik schreef een brief naar All You Need is Love, maar hoorde er niks op'

"Wat ik zoek is een vrouw met een leuke uitstraling, liefst met een normaal postuur en iemand met hetzelfde gevoel voor humor als ik. Uiterlijk is niet echt belangrijk, een leuke uitstraling zeker wel. Liefst iemand zonder kids, maar die zijn helaas met een loep te zoeken, voor een latrelatie. Ik ben bereid er regelmatig voor te reizen, tot zo’n twee uur in de trein. Dan moet je een eind komen in Nederland, toch?

Aan mijn tijd op Paiq heb ik een paar dates overgehouden. Gruwelijk mislukt, dat wel. De afgelopen jaren heb ik me zeker tien keer voor langere tijd uitgeschreven en weer aangemeld. Ik ben zelfs lange tijd betaald lid geweest, maar dit verdubbelde de teleurstellingen alleen. Het is toch niks eigenlijk, om te betalen voor het vinden van een date?"

First Dates

"Ik heb weleens een relatiebemiddelingsbureau overwogen, maar daar ben ik nooit mee doorgegaan vanwege de kosten. Honderd euro per maand, dat ga je toch niet doen? Een speeddate heb ik ook weleens geprobeerd. Goed gekleed en eerlijk over alles. Geen enkele dame gaf aan mij beter te willen leren kennen. Zelfs de meest onaantrekkelijke die toch weinig eisen zou moeten hebben. Niet voor herhaling vatbaar dus. Een aantal jaar geleden schreef ik een brief naar All You Need Is Love, maar daar hoorde ik niks op. Vijf jaar later werd ik gebeld om mijn gegevens te updaten, maar daar bleef het bij.

Ook voor First Dates heb ik me aangemeld, maar ook dat bleef stil. Na drie jaar werd ik gebeld voor interview, en weer duurde het zeker een half jaar voordat ik iets hoorde. Toen heb ik maar uit mezelf gezegd dat ik er geen zin meer in had. Vonden ze onbegrijpelijk. Ha! Net voordat corona de kop op stak heb ik een singlereis overwogen. Misschien kan dat alsnog eens. Toch heb ik nog het meeste geluk gehad met de ouderwetse contactadvertentie."

Elisa:
Lees ook:
Elisa: 'Door humor en begrip vonden we elkaar altijd weer'

"Een tijdje terug heb ik een oproep laten plaatsen in het huis-aan-huisblad Nederland Bruist. Op mijn advertentie kwamen na lang wachten zes reacties. En jawel, een leuke dame ontmoet. Ik was zwaar verliefd en na een half jaar daten verwachtte ik dat zij dat misschien ook wel zou zijn. Niet dus. Ze had mij al die tijd aan het lijntje gehouden en gaf na lang aandringen aan dat ze geen verliefde gevoelens had en ze ook niet verwachtte dat dat zou kunnen komen."

Red flags 

"Toen heb ik opnieuw een advertentie geplaatst. Daar heb ik twee reacties op gekregen. Een van een vrouw die veel red flags bij mij opriep en uiteindelijk bleek dat ze het belangrijk vond dat ik haar financieel zou onderhouden. Tuurlijk, met een minimuminkomen kan dat best! De tweede reactie was van een anonieme dame die aangaf dat ze mij leuk vond en graag met mij had willen daten, maar dat ze mijn kat niet zag zitten en allergisch was. Heel behulpzaam en zinvol zo’n reactie! Not!"

"Na al mijn nare ervaringen ben ik wat voorzichtiger geworden en heb ik mijn eisen en verwachtingen flink bijgesteld. Ik ga er nu vanuit dat het bij voorbaat niets wordt, dan word ik ook niet meer teleurgesteld. Tegelijkertijd verbaas ik me erover dat ik positief blijf en hoop houd. Het is mijn standaard instelling, denk ik. De afgelopen jaren heb ik wel ontdekt dat je als positivo leukere mensen aantrekt dan als moppereend. Die liefde komt er, dat weet ik zeker. Ik heb gisteren gereageerd op een contactadvertentie van een andere dame in Nederland Bruist en wil mij aansluiten bij een datingsite die wandelpartners koppelt. Totaal andere aanpak, dat moet wel werken zou je zeggen. Toch?”

Gezocht: Liefdeslessen 

Voor de rubriek Liefdesles op RTL Nieuws Lifestyle zoeken we mooie, kwetsbare, grappige, inspirerende en goudeerlijke liefdeslessen. Een inzicht, een reflectiemoment. Liefst met hand in eigen boezem. Bleek je uiteindelijk zelf degene met bindingsangst? Had je nooit voor de liefde moeten emigreren of bleek een samengesteld gezin toch een illusie? Journalist Hanneke Mijnster wil je er graag alles over vragen. Vertellen mag anoniem. Mail naar: hanneke.mijnster@rtl.nl.