UpDate

Pam: 'Mannen krijgen veel te vaak een tweede kans'

30 juli 2020 05:06 Aangepast: 30 juli 2020 15:08

In de groepschat UpDate delen de drie Haagse vriendinnen Pam, Julie en Carola alles over hun bruisende liefdesleven. Bijna elke ochtend wordt er wel even ingebeld voor een update doorspekt van geuren en kleuren. Deze week: Pam viert haar verjaardag alvast met Thijs.

Julie is geghost door Bas en Pam en Carola bieden de broodnodige onvoorwaardelijke liefde op het terras in de stad. Carola besluit ondertussen werk te maken van Pams automonteur en Pam verheugt zich op een romantische verjaardag met Thijs. 

Pam: Dat daten is hartstikke leuk en avontuurlijk, maar er gaat niet boven een avond met vriendinnen. Van een man kunnen we een hele avond in de gloria zijn, maar net zo goed met een kater om ons hartje naar huis fietsen. De klik was er niet, er werd niet gezoend of hij mompelt uren over zijn modeltreinen. Daten is net een fruitautomaat. Je kunt aan die arm trekken wat je wilt, maar je weet nooit of je de jackpot krijgt.

 

Miniatuurvoorbeeld
Vorige keer in UpDate

Julie: 'Ik ben flabbergasted'

Daarover gesproken, hoe zou Carola het nou toch gehad hebben met ‘mijn’ Rudi van de garage?

“En? Hoe was het?” vraag ik met een lichtkrakende ochtendstem. 

“Hoe was wat?”

“Je date natuurlijk, met Rudi.”

“Oh joh, die heb ik afgezegd. Hij vroeg tot twee keer toe of het een half uurtje later kon en toen had ik geen zin meer. Zo’n man die wel auto’s kan fixen, maar niet zijn agenda, hoef ik niet hoor. Ga je gauw.” 

Wat is het toch heerlijk verfrissend hoe nuchter Carola naar haar dates kan kijken. Graag of niet en lekker avontuurlijk. Julie en ik kunnen ons helemaal verliezen in het ontleden van appjes en het kiezen van outfits, en zetten te vaak een komma waar eigenlijk een punt had moeten staan. Mannen die ons net niet genoeg te bieden hebben, qua tijd, verwondering of exclusiviteit, krijgen verrassend vaak een tweede kans. Of een derde. Of een vierde. 

 

V.l.n.r. Pam, Carola en Julie V.l.n.r. Pam, Carola en Julie

Neem bijvoorbeeld Thijs. Ik ben dol op hem, we bellen elke dag  minstens een uur en eind van de middag neemt hij me mee uit varen voor mijn verjaardag. Maar, als ik echt eerlijk ben naar mezelf vind ik dat we elkaar veel te weinig zien. Zijn agenda puilt uit van de regieklussen en dus moet ik altijd maar afwachten wanneer hij een gaatje voor me heeft. Daar baal ik van. We kennen elkaar al een aantal maanden, en behoorlijk goed ook, maar we zijn niet op het punt dat ik hem uitnodig op het feest met mijn vrienden en familie. En dus rijd ik vanavond naar de Loosdrechtse plassen voor een pre-verjaardagsborrel. 

“Hoofd uit en gewoon van genieten,” draagt Carola me op. En gelijk heeft ze. Een paar uur later rijd ik in een splinternieuwe little black dress en charmante peeptoes naar een steiger in de buurt van Kortenhoef. Thijs heeft speciaal voor de gelegenheid een chique sloep gehuurd en helpt me galant aan boord. Potver, wat is-ie knap met zijn donkerblauwe overhemd en opgerolde mouwen. En sexy, zoals hij de boot helemaal klaar voor de vaart maakt. Zijn lach straalt en mijn gezicht daardoor ook. 

Miniatuurvoorbeeld
Eerder in UpDate

Carola: 'Als ik zie hoeveel bezette mannen me appen...'

We varen en kletsen en zoenen en varen en kletsen en zoenen nog meer. Midden op het meer gooit hij de sloep voor anker en tovert twee champagneglazen, een flinke fles bubbels en hapjes uit zijn tas. Bluetoothbox erbij en oude soul in de avondzon. Het is duidelijk dat deze man precies weet hoe je een romantische setting moet regisseren. 

Snel maak ik een foto van dit tafereel en deel ‘m in de groepsapp. Met een hartje.  “Wie stuur jij hartjes?” vraagt Thijs. “M’n meisjes,” zeg ik, “met een foto van al dit fijns.” “Dus zo doen jullie dat? Zolang je mij er maar niet opzet. Ik houd niet van foto’s.” “Oh nee? Waar houd je dan van?” plaag ik. “Van jou in een bootje, met goede champagne,” lacht hij.

 

Tegen de tijd dat het schemerig wordt, trekt hij zijn overhemd uit, zijn broek ook en duikt zo in zijn boxershort het water in. 

“Kom popje,” daagt hij me uit. “Het water is heerlijk, voel maar.” Hij pakt mijn hand en duwt hem onder water, tegen zijn buik aan. 

Of het nu door de champagne komt of door de perfecte avond weet ik niet, maar ineens zie ik mezelf mijn jurkje uittrekken en met een sierlijke duik voeg ik me in string en bh bij Thijs in het meer. Hij zoent me en trekt mijn benen om zijn middel. Ik voel dat hij enorm blij is dat ik er ben. 

Het duurt niet lang voordat we weer in de boot liggen. Zijn verjaardagscadeau komt blijkbaar in natura. Vingervlug frunnikt hij mijn natte bh uit en kust me overal waar hij kan. Een sterrenhemel boven me, een fantastische man op me en een prachtig levensjaar voor de boeg. Wat een avontuur. 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore