UpDate

Julie: 'Ik ben flabbergasted'

23 juli 2020 09:43 Aangepast: 23 juli 2020 10:02
Beeld © iStock

In de groepschat UpDate delen de drie Haagse vriendinnen Pam, Julie en Carola alles over hun bruisende liefdesleven. Bijna elke ochtend wordt er wel even ingebeld voor een update doorspekt van geuren en kleuren. Deze week: Julie wordt wel érg verrast door Bas.

Pam gaat met Thijs uit varen voor haar verjaardag, Carola hengelt bij Pam naar het nummer van de automonteur en Julie vindt dat het allemaal veel te sloom gaat met Bas. 

Het is donderdagochtend en Julie heeft al drie foto’s van mogelijke outfits in de appgroep gestuurd. Vanavond heeft ze haar vervolgdate met Bas en deze keer gaan ze wandelen door de duinen in plaats van bowlen. Dat betekent dus: sneakers aan. Maar, met wat? Het wordt een graad of 24, dus een jeans is geen optie. Een jurkje dan? 

“Dat ziet er meteen zo campingachtig uit, met die sneakers eronder. Ik wil wel elegant aan zijn hand lopen natuurlijk” 

“Oh? Je gaat hand in hand lopen?” vraag ik. “Ja, daar heb ik zin in.”

Ze stuurt nog een foto. 

“Deze dan?” We zien een bloemig jurkje met witte sneakers eronder.  “Ja!,” glimlach ik, “Dit staat je echt goed.” “Lekker lijntje hoor Juul,” merkt Carola op.  “Dat komt omdat ik er zo’n wielrenbroekje onderaan heb. Die duwt mijn buik plat en laat mijn bovenbenen niet langs elkaar schuren.” “Nou, dan hoop ik maar dat het geen seks wordt,” lacht ze. “Met zo’n broekje wordt dat een slappe hap natuurlijk.” 

Zelf lacht ze gelukkig om het hardst mee. 

“Dit staat je echt mooi schat, doe maar gewoon. Met of zonder broekje,” zeg ik. 

 

Miniatuurvoorbeeld
Vorige keer:

Pam: “Ga ik hiermee een grens over?”

Ik heb vanmiddag een lunchafspraak met mijn oude baas voor een nieuwe interimklus, en ik ben behoorlijk zenuwachtig. Interimmen is echt leuk, maar iedere volgende klus binnenharken voelt toch alsof ik opnieuw rijexamen doe. 

“Ladies, ik moet echt nog even aan het werk,” verontschuldig ik me. 

“Oh ja! Je lunch met meneer de directeur vanmiddag,” weet Carola. “Succes topper!”

“Pak ‘m in!” lacht Julie. Mijn cheerleaders zijn de allerliefsten. 

Die meeting rock ik als een malle. Nieuwe klus voor een half jaar, voor nieuwe merken en een uurtarief om trots op te zijn. Net wanneer ik juichhandjes en confetti in de groepsapp wil slingeren deelt Julie een foto met daaronder WTF ?!?! 

Ik moet even twee keer kijken om zeker te weten wat ik nu zie. Een wit poppetje. 

Ze belt.

“Hij heeft me gewoon geblokkeerd! Op alles!”

“Huh? Hoezo??” vraag ik verbaasd.

“Gisteren waren we leuk aan het appen en voegde hij me toe op Instagram en Facebook. Leuk, dacht ik nog. En vanavond zouden we dus naar de duinen gaan, maar we hebben nog geen tijd afgesproken. Dus ik wil hem net vragen hoe laat hij klaar is met werken, en ik zie ineens zijn foto niet meer. Mijn hart zit in mijn keel van schrik.” 

“Wat een raar verhaal joh.”

 

V.l.n.r. Pam, Carola en Julie V.l.n.r. Pam, Carola en Julie

“Ja, en toen keek ik dus op social: alles weg. Ik kan ook niet meer op zijn profiel kijken nu. Overal ben ik geblokkeerd. Ik snap er echt niks van, want ik zou niet weten wat ik verkeerd heb gezegd.”

“Waar hadden jullie het gisteren dan over, op de app?” vraag ik.

“Gewoon, over van alles. Over vakanties, werk, kinderen, exen. Echt van alles.”

“Zoveel ja?” 

“Ja, we hebben wel twee uur onafgebroken geappt. Ik vond het juist zo leuk! En nu doet ‘ie dit ineens. Hoezo dan?”

“Nou ja, wat raar zeg. En wat balen voor je ook!”

“Ik ben flabbergasted.” 

“Misschien kwam het hem wel allemaal te dichtbij. Was hij nog niet zo lang uit elkaar?”

“Tja, wie weet. Vier maanden inderdaad. Ik dacht juist dat het goed was als iemand nog in het zadel zit.”

“In het zadel?”

“Ja,” legt Julie uit, “dat ‘ie nog helemaal gewend is aan het hebben van een vriendin. Als een man al jaren single is, dan zijn er vaak zoveel leuke dingen in een weekend te doen, dat het meisje alleen de sprokkeluurtjes krijgt. En daar heb ik geen zin in natuurlijk. Ik wil alles of niets.”

Even valt ze stil.

“En nu is het blijkbaar niets.” 

 

Miniatuurvoorbeeld
Eerder in UpDate:

Carola: 'Help! Kun je nú naar het strand komen?'

“Weet je wat?” opper ik, “we gaan vanavond de stad in. We gaan Bas vergeten en vieren dat ik een nieuwe klus heb. Ik bel Carola zo ook even. Hopelijk ben ik nog op tijd, want het is natuurlijk wel donderdag-datedag voor haar. Jij mag zeggen waar we heen gaan, ik trakteer.” 

“Goed. Leuk. Maar ik doe die stomme bloemenjurk echt niet aan,” moppert Julie. 

“Dat is goed schat. Laat me zo maar weten waar je heen wil, dan reserveer ik.”

“Moppie!” neemt Carola op. “Hoe was je lunch?” “Het gind zo goed,” glunder ik. “Ik ben wel trots op mezelf.” “Goed zo!”  “Ik ga vanavond met Julie borrelen in de stad. Kom je ook?” “Heh? En haar date dan?” vraagt Carola verbaasd.  “Dramaverhaal, zie de UpDatenapp. Dus kom maar gewoon,” lach ik.

“Yes, ik ben erbij. Eventjes dan, want ik heb om half negen afgesproken met jouw Rudi,” schatert ze.  “That’s my girl!” roep ik. 

Om kwart voor vijf fiets ik in mijn mooiste jurk naar de stad, om het leven te vieren. Onderweg belt Thijs, maar ik laat hem even. Girls before guys. 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore