UpDaten

Carola: 'Help! Kun je nú naar het strand komen?'

09 juli 2020 05:19 Aangepast: 09 juli 2020 07:19
Beeld © ANP

De vriendinnen Pam, Julie en Carola zijn na jarenlang verkering (waarvan één zelfs een huwelijk werd) ineens weer single. Tussen de stedentrips, dansnachten en samen-eet-avonden door leren ze over het leven, de liefde en elkaar. In UpDaten delen ze hun date-avonturen. Deze week: Carola blijkt een bijzondere dubbel date te hebben...

Pam komt Thijs tegen op Tinder en weet dat ze actie moet ondernemen om hem in haar buurt te houden. Carola heeft een date met Mike en accepteert geen half werk meer. Julie ziet in Bas geen trouwmateriaal en is dus weer terug bij af. 

PAM: HELP! gilt Carola in de groepsapp. Kan iemand van jullie nú naar het strand komen? Ik zit bij Titus. 

Beachclub Titus is een van Carola’s vaste dateplekken. Zo hebben we allemaal onze eigen plekken. Of eigenlijk, drie opties per vrouw, want je kunt niet te vaak met een nieuwe date naar dezelfde plek gaan natuurlijk. Die barman ziet je al aankomen. ‘Zo zo, deze keer een kale?’ 

Wat is er? Ben je oké? stuur ik terug. 

Ja. Maar je moet echt komen!

Ik was net van plan om series te kijken in bad, maar voel aan alles dat ik dit niet wil missen. Snel verwissel ik mijn witte t-shirt voor een kanten top, en mijn sneakers voor mijn hakken. Tien minuten keihard doortrappen later stap ik de Titus binnen en tref daar een gierende Carola. Ze ziet er prachtig uit in haar witte Ibiza-jurk en sunkissed huidje. 

 

Miniatuurvoorbeeld
Vorige week:

​​​​​​​Julie: 'In de liefde gaan we echt geen concessies doen'

"Heeee lieffie!" lacht ze. "Wat heerlijk dat je er bent." Aan weerszijden van Carola zit een blonde god met een prima T-bone en een bier in elke hand. 

"Dit is Mike, en dit is Remco. Ja, en dat is dus grappig, want ik appte met allebei via Inner Circle en uiteindelijk nam Mike me mee op date. En nu blijken ze broers."

"Ohhh wat erg!" lach ik.

"Nee, mop", antwoordt Mike. "Helemaal niet erg. Is toch juist gussellug."

"Ja schat, kom maar lekker naast mij zitten", knipoogt Remco. 

Ik schuif aan bij het kringetje en neem de 1,5 meter keurig in acht. Het laatste waar ik zin in heb vanavond is een potje kwartet.

Ik zie Carola’s blik meteen dat Mike verre van kans maakt en dat we er gewoon een gezellige avond van maken. Zo is het wel. Anders had ik ook maar gedachteloos series zitten bingen en nu vertelt Remco me alles over hoe hij caravanmakelaar is en dat-ie klanten in de hele Benelux heeft. Misschien is dat nog wel één van de leukste bijvangsten van daten: we leren veel nieuwe mensen en nieuwe werelden kennen. 

V.l.n.r. Pam, Carola en Julie V.l.n.r. Pam, Carola en Julie

Mike lijkt ondertussen al zijn pijlen op Carola te richten. De complimenten vliegen haar om de oren en de vierde fles wijn wordt zonder pardon aangerukt. 

"Oké", lacht Mike. "Nu is het uur van de waarheid."

Carola en ik kijken verschrikt op. 

"Dus jij dacht dat Remco en ik er nooit achter zouden komen dat je ons allebei aan het lijntje houdt?" Er schittert een vleug venijn uit zijn ogen. 

"Ho ho ho", bijt Carola van zich af. "Aan het lijntje? Ik houd gewoon mijn opties open, maar dat is toch logisch op een datingapp?"

"Heb jij ook een handvol mannen dan?" wil Remco van mij weten. 

"Nou, zo wil ik het niet noemen, maar ik ben pas exclusief met iemand als ik hem een aantal keer heb gezien en hij dat ook met mij is ja", zeg ik eerlijk.    

"Joh, ik had geen idee dat jullie broers zijn", lacht Carola. "Ook niet toen jullie allebei over die vakantie in Antalya begonnen. Gewoon toeval, dacht ik. Maar ik zie er geen kwaad in hoor. Behalve dan dat je broer succesvoller is dan jij Remco, want Mike heeft wel een date met mij geregeld."

"Ja, Rem, nu hoor je het ook eens van een ander!" pocht Mike. Hij wil Carole zoenen en zij duikt heel tactisch met haar mond naar haar wijnglas, waardoor zijn lippen in haar kruin eindigen. Jammer Mike. 

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

De vijf spelregels van... een dagje strand

"Kom Carola, tijd voor een Ubertje. Die fietsen halen we morgen wel op."

Nog geen vijf minuten later zitten we bij Iwan achterin zijn Toyota Prius te schateren om deze aanfluiting. 

"Jeetje Carool, nooit gedacht dat we ook overswiped zouden kunnen zijn. Al die mannen zijn gewoon niet meer uit elkaar te houden. Had je écht niets in de gaten?"

"Nee joh", lacht Carola, "ik vroeg laatst ook aan iemand hoe het bij zijn oma was geweest. Bleek ze al dood. Jammerrrrr."

HAHAHAHAHAHAHA

In de achteruitkijkspiegel dat Iwan een beetje reuring op de achterbank wel kan waarderen. Ik had deze avond ook lieve appjes naar Thijs kunnen sturen, of een date met hem kunnen inplannen, denk ik bij mezelf. Maar goed, ik heb mijn vriendin gered en we zijn weer een avontuur rijker. 

We geven Iwan bij vertrek vijf sterren in de review en twee euro fooi als beloning. Met een gulle glimlach gaat hij ervandoor. 

"Heb jij eigenlijk nog iets van Julie gehoord?" vraag ik. 

"Nee, ze heeft helemaal niet gereageerd op mijn bericht van vanavond. Moeten we ons zorgen maken?"

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore