UpDate

Julie: 'Hij nam me mee naar zijn slaapkamer. Ik schrok me dood'

11 juni 2020 10:08 Aangepast: 18 juni 2020 11:26
Beeld © iStock

In de groepschat UpDate delen de drie Haagse vriendinnen Pam, Julie en Carola alles over hun bruisende liefdesleven. Bijna elke ochtend wordt er wel even ingebeld voor een update doorspekt van geuren en kleuren. Deze week: Julie heeft een date met de mysterieuze M.

De date van Carola had een spraakmakende verrassing en Julie was toe aan goede nieuwe aanwas. Dat lijkt te lukken, want enkele dagen later typt ze trots over een veelbelovend lijntje. Pam heeft zich ondertussen opnieuw aan de hengel van Thijs laten haken.

Pam: Niemand kan zo goed cheerleaden als wij drieën. Pompons hebben we niet nodig, yells ook niet, al zou een goede quarterback best welkom zijn. Met zijn hele team. Nee hoor nee, wij redden het zelf wel. Naast datelust en dateleed delen we werkissues, grote keuzes, huis-tuin-keukentips en onvoorwaardelijke liefde voor elkaar.

Kindvrije zaterdagen vieren we de laatste weken met elkaar, dansend in de zon. Zo gebeurde het dat Julie vorige week, nippend van haar rosé in de zomerzon, vertelde dat ze het vrolijkst is als ze de lakens uitdeelt. Op haar werk. Ze werkt als locatiemanager in de kinderopvang, maar schoof al twee keer aan bij de Raad van Bestuur en stelt daar alle vragen die niemand wil horen. Haar ogen fonkelen als ze erover vertelt. Wij juichen met haar mee. Cheerleaders op alle fronten.  

Pam Pam

Joehoe! appt Julie. Ik ben vandaag weer uitgenodigd voor een strategische sessie bij de Raad van Bestuur én ik heb vanavond een date!

Carola en ik antwoorden met klaphandjes, ballonnen en feesttoeters, zoals het goede cheerleaders betaamt.

Met wie eigenlijk? wil Carola terecht weten.

We noemen hem nog even M. doet Julie mysterieus. Maar een kleine hint: zijn naam lijkt Engels, dus dat is helemaal in mijn straatje. Duimpjes voor Julie, ook nu weer.

Aan het einde van de middag appen we nog wat heen en weer over de perfecte outfit voor de date. Over het plan en de locatie laat ze verrassend weinig los, maar dat de looks een strakke broek met casual bloesje wordt, staat vast.

Miniatuurvoorbeeld
Vorige week:

Carola: 'Ik heb hem meteen de mond gesnoerd'

Doe er dan wel in godsnaam een zwarte beha onder Juul, push ik. Die witte Hemaatjes van jou kunnen écht niet meer buitenshuis.

Ik ook van jullie! lacht ze terug.

De volgende dag verschijnen er alleen drie uitroeptekens in de chat. We moeten tot na het avondeten wachten voordat iedereen kan inbellen zonder storende collega’s, schoonmaaksters en kinderen.

Julie belt in en steekt meteen van wal. "Waar ik nú toch beland ben, ladies…"

Carola en ik schieten vol in een schater en we weten nog niets. Maar als doorgewinterde daters smullen we van het idee van de keurige Julie die van de ene verbazing in de andere rolt in haar dateleven.

"Had ik al verteld dat hij 31 is en aan de kunstacademie studeert?"

"Nee joh!" roep ik. "Je hebt nog helemaal niks verteld. Niet eens zijn naam."

Julie Julie

"Oh ja, dat is ook nog iets," giert ze. "Ik denk al bijna een week dat ik met een Michael app, blijkt hij ineens Michaël te heten. Da’s toch even wennen, hoor."

"Deed ik het vorig jaar toch beter met mijn Dave, Davy en Davey", lacht Carola. Lachsalvo één is een feit.

"Hee maar, wat gingen jullie doen?" vraag ik. "Vertel eens, Juul."

“Nou, hij was moe want hij was de hele dag in zijn atelier aan de slag geweest, dus uiteindelijk spraken we af bij zijn huis in Ypenburg, en-”

"Wéér een thuisdate??" roepen Carola en ik in koor. "Sla je onze adviezen weer lekker in de wind, ja?"

"Joh, en die f-f-f-fitnesser van jou dan Carool?" bijt Julie van zich af. Goed punt. Eerlijk is eerlijk.  

Carola Carola

"Goed. Ik kom bij zijn huis aan. Hartstikke mooi appartement op de vijfde verdieping. Echt zo’n mannenhuis. Met zwarte banken en een glazen salontafel en een joekel van een tv. Er stond één grote plant in de hoek van de kamer, dat vond ik wel een pluspunt. Dus we dronken gezellig wijn en kletsten over van alles, heel gezellig. Eigenlijk net zo makkelijk als op de app. Hij liet me zelfs foto’s van zijn broer en zus zien en zo. Op een gegeven moment horen we voetstappen op de galerij en zegt-ie: ‘Ah, mijn huisgenoot komt eraan. Zullen we op mijn kamer gaan zitten?’ En ik denk: je huisgenoot? Kamer???"

"Woont-ie in een studentenhuis?" vraag ik lachend.

"Ja!" antwoord Julie beduusd. "Met drie huisgenoten! Hij heeft een kamer en ze delen de badkamer en de keuken. Ik dacht meteen: dat wordt gedoe als ik hier blijf slapen. Ik ga natuurlijk nooit naakt naar de wc ‘s nachts als ik een pukkelige student kan tegenkomen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De 5 spelregels van... vriendschap

"Heb ik in het begin ook weleens gehad", biecht ik op. Sta je ‘s ochtends met die andere scharrels in de keuken. Niet charmant…"

"Nou, dat probleem heeft zichzelf opgelost hoor", giegelt Julie. "Toen we zijn slaapkamer binnenstapten stond er een éénpersoonsbed. No way Jose dat ik daar ooit een nacht logeer."

HAHAHAHAHAHAHA klinkt het in koor.

"Maar goed. Op de dag dat ik de powervrouw was op kantoor heb ik dus óók zitten tongen met een student op een éénpersoonsbed. Kan allemaal."

"Over tongen gesproken", roep ik snel, "ik moet gaan, want Thijs komt zo. Doeiiii!"

Na jarenlang verkering (waarvan één zelfs een huwelijk werd) zijn Pam, Julie en Carola ineens weer single. Niet ideaal, maar stiekem ook een heerlijk avontuur voor de dertigplussers die ooit huisje-boompje-beestje hadden en nu samen hun vrijheid beproeven. Tussen de stedentrips, dansnachten en samen-eet-avonden door leren ze over het leven, de liefde en elkaar.

Wil je niets van de serie UpDate missen? Klik dan op de UpDate-tag hieronder en vervolgens op 'Volgen'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore