Ga naar de inhoud
UpDate

Carola: 'Ik heb hem meteen de mond gesnoerd'

Beeld © iStock

In de groepschat UpDate delen de drie Haagse vriendinnen Pam, Julie en Carola alles over hun bruisende liefdesleven. Bijna elke ochtend wordt er wel even ingebeld voor een update doorspekt van geuren en kleuren. Deze week: Carola's knappe man blijkt anders dan verwacht.

Pam en Julie waren date-moe van al die avonden en avonturen die uitliepen op niets en Carola sprak spontaan af met een loeiknappe halterkoning. Ongeschreven regel is dat we altijd even een appje in de groep slingeren of hij leuk is en of alles oké is, maar Carola blijft verdacht stil.

Pam: Nu het leven weer wat versoepelt en het werk weer op gang komt, neemt onze ochtendroutine weer de vertrouwde vorm aan. We bellen keurig tussen het vertrek van het schoolplein en de aankomst op werk. Zeventien minuten gemiddeld en dat is precies genoeg voor een lijvige Update.

Carola heeft vannacht om half twee nog een gesproken bericht achtergelaten in de app. We weten allemaal: als het een gesproken bericht is, dan is het bal. Nu schalde ze alleen maar: "Joehoeeeee! Morgen weer een update!" Verder weten we nog niks, maar de kans dat dit een huwelijk wordt is klein, want hoe leuker de man, hoe stiller we erover zijn.

Ik bel in om 08.10 uur en Julie en Carola nemen meteen op. Geen ‘hoi’, geen ‘hallo’ maar meteen driedubbel ‘hahahaha!!’

"Hoe was het??" dring ik aan.

"Ja! Houd ons niet langer in spanning!" roept Julie.

Carola bouwt de spanning goed op. Ze is even stil en begint te vertellen:

Pam:
Lees ook:
Pam: 'Misschien moeten we eens gaan speeddaten'

"Jullie hebben zijn foto’s gezien, hè? Echt een lekker ding. Hij kwam uit Rotterdam en was zelfs een kwartier te vroeg. Houd ik helemaal niet van, van vroegkomers, sowieso niet trouwens, hahaha, maar goed. Gelukkig had ik net mijn wenkbrauwen af en mijn mascara op, dus ik kon ‘m hebben. Ik deed de deur open en zag meteen glitters en unicorns."

"Wát een man. Knap, lekker gespierd, goede schoenen. Jullie weten wat een afknapper dat kan zijn voor me. Hij geeft me meteen drie zoenen en een flesje wijn. Hartstikke attent allemaal. ‘Hey’ zegt-ie, en ik gooi de bekende ijsbreker erin. Of-ie het kon vinden en waar-ie geparkeerd staat."

"Nou, toen kwam het hoor. ‘Ja, meid, m-m-m-m-akkie’. Ik denk: huh? Dus ik vraag hem binnen en schenk twee wijn in. Ondertussen blijft hij opvallend stil. Ik zet mijn radio aan en vraag wat voor muziek hij graag wil horen. ‘Doe maar iets van arrenbie of Ronnie F-f-f-f-f-f-f-f-f-f-f-f-flex antwoordt hij. Blijkt-ie gewoon hardnekkig te stotteren! Die zag ik niet aankomen."

Julie en ik zijn doodstil.

"En toen?" vraagt Julie uiteindelijk. "En: is het erg?"

"Natuurlijk niet erg", zegt Carola, "maar gewoon gek dat ik het niet wist. Net als jij toen met Daniel. Je staat er toch even van te kijken. Hij stotterde echt behoorlijk en ik moest op mijn lip bijten om niet zijn zinnen af te maken. Want dat is natuurlijk niet fijn. Maar goed, na een half uur heb ik hem toch echt de mond gesnoerd."

"Nee, wat?" vraag ik.

"Met m’n tong!" lacht Carola. "Hij zoende heerlijk en ja, hij was er nou toch, dus we hebben het maar gewoon heel gezellig gemaakt."

We gieren door het ochtendgloren.

"Daar moet toch eens een datiquette op komen", vindt Julie. "Je kunt maar beter gewoon alles meteen zeggen, toch? Als ik veel dikker zou zijn dan op de foto’s van alleen mijn gezicht, dan schrikt zo’n man zich ook een hoedje."

"Ja echt!" beaam ik. "Piloot Paul vertelde laatst dat hij eens een date had met een vrouw met een heel kort armpje. Na één cola was hij weg. Zo’n verrassing is gewoon een afknapper, terwijl het dat niet hoeft te zijn als je het gewoon weet."

"Hoe is het eigenlijk met Piloot Paul?" checkt Carola.

"Ik zit in de antwoord-modus. Dus alleen contact als hij begint. Sorry hoor, soms ben ik zo’n luie dater. Weet je trouwens wie me wel al drie dagen achter elkaar belt? Thijs!"

"Thijs met de vlugge vingers? En die vleugel?" lacht Carola.

"Ja! Als ik nog eens langskom, gaat-ie weer een stukje voor me spelen. Heeft-ie beloofd. En ja, misschien doe ik dat wel."

"Ja, tuurlijk!" zegt Julie. "Is toch leuk? Maar je gaat wel mee speeddaten, hoor. Mijn lijntjes zijn kurkdroog en ik heb nieuwe aanwas nodig."

"Tuurlijk schatje", beloof ik. "Een boomerang boy betekent niet dat ik meteen bezet ben, toch?"

Na jarenlang verkering (waarvan één zelfs een huwelijk werd) zijn Pam, Julie en Carola ineens weer single. Niet ideaal, maar stiekem ook een heerlijk avontuur voor de dertigplussers die ooit huisje-boompje-beestje hadden en nu samen hun vrijheid beproeven. Tussen de stedentrips, dansnachten en samen-eet-avonden door leren ze over het leven, de liefde en elkaar.

Wil je niets van de serie UpDate missen? Klik dan op de UpDate-tag hieronder en vervolgens op 'Volgen'.