Ga naar de inhoud
UpDate

Pam: 'Misschien moeten we eens gaan speeddaten'

Beeld © iStock

In de groepschat UpDate delen de drie Haagse vriendinnen Pam, Julie en Carola alles over hun bruisende liefdesleven. Bijna elke ochtend wordt er wel even ingebeld voor een update doorspekt van geuren en kleuren. Deze week: Pam stelt voor om te gaan speeddaten.

Na de plotselinge thuisdate bij Pam wegens totaal niet toonbaar fietspakje, vloog Piloot Paul weer naar huis. Zonder happy end. Carola grinnikt al bij het ochtendgloren en moet duidelijk iets kwijt. En hoe zit het eigenlijk met Julie en haar Fransoos?

Pam: "Ik heb nou toch een exemplaar binnen gehengeld!" stuitert Carola. "Een voormalig bodybuilder. Superknap en echt zo’n goed lijf. Niet te breed, maar gewoon: lekker. Hij komt vanavond."

"Huh?" zeggen Julie en ik in koor. "En Folkert, dan?"

"Ik zou toch bruidsmeisje zijn?" grap ik. Zo schateren we de ochtend in.

"Kapitein Folkert is veel te stil, joh. Die appt eens in de drie dagen. Stille wateren zeggen ze, maar Tinder heeft geen bodem dus ik hengel vrolijk verder. Op zo’n manier heb ik er geen zin in, hoor. Zo vond ik gisteren Pascal. Moet je kijken wat een lekker ding." Een foto van een goed gebruinde en glimmende T-bone vliegt de groepschat binnen. Knappe kop, tattoos uit de strakke witte mouwtjes, echt een type voor Carola.

We knikken alledrie instemmend. Wachten op een man doen we niet meer.

"N’attends pas!" lacht Julie. "Die Fransoos is ook even sloom als dat-ie praat, hoor. De hele middag gewandeld, geen zoen en nu alleen af en toe een appje met het nieuws van de dag. Dat is toch geen veroveren zo. Vrijen wil ik!"

"Vrijen???" roepen Carola en ik. "Wat ís dat", grap ik.

"Ik ben toch een nette dame", lacht Julie. "Een nette dame met vurig verlangen, dat wel."

We komen nog een paar keer terug op Piloot Paul in mijn badjas, die nu inderdaad in de kookwas zit, op witte spillepoten en brede schouders en roepen dat we voor Julie wel een nieuwe ‘pain du stok’ zullen vinden. Of dat ze voor de grap eens een Nederlander kan proberen. Goed gevuld met onze eigen vriendinnen liefde gaan we de dag in.

Pam:
Vorige week:
Pam: 'Triomfantelijk stapt hij de badkamer uit. In mijn badjas'

De zon schijnt en ik wil naar buiten. Bewegen. Werk wacht maar even, besluit ik, en ik ga lekker wandelen. Ik kan altijd zo opknappen van een goede playlist in de frisse buitenlucht. Piloot Paul, Jeroen, Thijs, die opdringerige collega, Folkert en de Fransoos, oh en de nieuwe spierbundel van Carool schieten allemaal door mijn hoofd.

We zijn er zo druk mee, met die mannen. We wachten niet, zeggen we, we hebben elkaar, weten we, maar toch zijn we er elke dag druk mee. Het kan ons humeur maken of breken. Toen we nog met onze mannen waren, was het leven zo anders. Er was rust. Gezapigheid ook soms. Ruzies. Maar ook rust en regelmaat.

We wisten altijd met wie we op vakantie zouden gaan, met wie we aan tafel zaten met Kerst en dat we al een paar maanden voor onze verjaardag een hint voor een cadeau moesten droppen. Nu hebben we meer avontuur, een diepere vriendschap en veel meer seks. Maar ook veel meer onrust. ze over het leven, de liefde en elkaar.

Onderweg bel ik Julie nog even, voor een een-op-eentje.

"Ik weet het soms ook niet meer", zucht ze. "Ik wandel met een Fransoos en vergooi vier uur van m’n tijd, krijg ondertussen appjes van James van vorig jaar die inmiddels allang een vriendinnetje heeft en ondertussen is de enige man die bovenop me ligt Justin Bieber. Op m’n dekbed."

"Die knapperd heb je sowieso", lach ik. "Maar weet je, misschien moeten we het eens anders proberen. We hangen nu al een tijdje in die apps en visten nog wel eens iemand uit de kroeg, maar dan weet je nooit wat iemand wil. Is het alleen een beetje flirten, is een relatie net uit of is iemand echt op zoek. Ik denk dat we een keer moeten gaan speeddaten.'

Julie:
Lees ook:
Julie: 'Als hij maar niet in zijn wielrenbroek komt aanzetten'

"Speeddaten??" lacht Julie. "Ik kijk wel uit!"

"Nee, serieus", zeg ik. "Ik heb daar laatst goede verhalen over gehoord van een collega. Hij heeft z’n nieuwe vriendin daar ontmoet en woont nu samen. Ik denk dat het alleen al voor het verhaal hilarisch is. Gaan we samen, is echt lachen!"

"Ik ga echt niet hier in Den Haag op speeddate hoor."

"Dan gaan we naar Amsterdam. Maken we er een dagje van. Of het liefde wordt weten we niet, maar een leuke avond hebben we sowieso", zeg ik.

"Zaterdag 13 juni kan ik, in de Tolhuistuin."

"Oh, hoezo?"

"Ik heb net al gegoogled. Zaterdag de dertiende ben ik kinderloos, en dan zijn de kroegen weer open. Je moet het wel nu zeggen, anders durf ik niet meer", geeft Julie toe.

Het blijft even stil aan de andere kant van de lijn.

"Heldin!!" joel ik. "Gaan we doen, hè! Koop maar kaartjes en stuur een Tikkie. Zin in!"

Als we ophangen zie ik een selfie van Carola in de app. Ze is prachtig in haar strakke zwarte jurk. Haren in de krul en wenkies on fleek.

Hij kan je meteen over de drempel dragen straks. Veel plezier schat! stuur ik.

Ik heb even mijn buik vol van mannen en halve lijntjes en leg mijn telefoon ondersteboven naast me op de bank. Series kijken, dat wil ik.

Pas wanneer ik naar bed ga pak ik mijn telefoon weer op en valt het me op dat niet alleen de mannen, maar ook Carola verdacht stil zijn… Gaat het wel goed daar?

Na jarenlang verkering (waarvan één zelfs een huwelijk werd) zijn Pam, Julie en Carola ineens weer single. Niet ideaal, maar stiekem ook een heerlijk avontuur voor de dertigplussers die ooit huisje-boompje-beestje hadden en nu samen hun vrijheid beproeven. Tussen de stedentrips, dansnachten en samen-eet-avonden door leren ze over het leven, de liefde en elkaar.

Wil je niets van de serie UpDate missen? Klik dan op de UpDate-tag hieronder en vervolgens op 'Volgen'.